SKUTT OG DREPT: Politiet jobber på åstedet i dag. Foto: AFP PHOTO/Peter MUHLY/Scanpix
SKUTT OG DREPT: Politiet jobber på åstedet i dag. Foto: AFP PHOTO/Peter MUHLY/ScanpixVis mer

Real IRA-rival tar på seg skylda for drapet på politimann

Begge er utbrytere fra samme gruppe i Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 (Dagbladet.no): Continuity IRA tar på seg ansvaret for drapet på politimannen Stephen Paul Carroll (48) i byen Craigavon Nord-Irland i går kveld, melder Sky News.
Continuity IRA er i likhet med Real IRA, som tok på seg ansvaret for likvidasjonen av de to soldatene i helga, en utbryter av gruppa Provisional IRA (PIRA: utbrytergruppe fra det originale IRA, og den gruppen vi i dag forbinder med terrorangrep i Nord-Irland og England.).

Drept i bakholdsangrep
Den drepte politimannen ble ifølge nordirsk politi lurt i et bakholdsangrep.

Politiet fikk i går kveld et nødanrop fra en skremt kvinne som sa en gategjeng hadde knust hennes vindu. På grunn av den økte sikkerhetstrusselen ventet politiet lenge for å sikre seg mot et eventuelt angrep. Da de ikke så tegn rykket to politigrupper inn for å undersøke situasjonen.

Stephen Paul Carrol satt i politibilen for å komme med eventuelt støtte skulle det være nødvendig. Han skal så ha blitt skutt i hode fra nært hold.

Drapet på politimannen skjer bare to dager etter at Real IRA drepte de to britiske soldatene Mark Quinsey (23) og Patrick Azimkar (21) på en millitærbase i Antrim.

Storbritannias statsminister Gordon Brown fordømmer drapene.

- Situasjonen i Nord-Irland skal ikke bli som i gamle dager, sa Brown, med henvisning til volden som herjet den britiske provinsen i flere tiår.

-  Dette er drapsmenn som forsøker å avspore og ødelegge en politisk prosess som arbeider for innbyggerne i Nord-Irlands beste, la Brown til.