Realitykjendis fengslet for bedrageri

- Realitykjendis svindlet unge kvinner for millioner

Politiet har innledet en stor etterforskning mot det de mener er et nettverk av bedragere. En realitykjendis i 20-åra pekes ut som sentral, og skal ha drevet svindelen i over et år.

FENGSLET: Den norske realitykjendisen ble pågrepet på tirsdag denne uka, og varetektsfengslet for fire uker i dag. Han sitter nå i Oslo fengsel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FENGSLET: Den norske realitykjendisen ble pågrepet på tirsdag denne uka, og varetektsfengslet for fire uker i dag. Han sitter nå i Oslo fengsel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En norsk realitykjendis i 20-åra er pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

Han ble i Oslo tingrett i dag fengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud i det politiet kaller en koordinert aksjon mot det de mener er et svindlernettverk.

Politiet mener at mannen har brukt sin kjendisstatus til å skaffe betalingsopplysninger fra kvinner. Opplysningene skal han ha brukt til å ta opp lån i kvinnenes navn, meldte TV 2 i dag.

Dagbladet får disse opplysningene bekrefter. Dagbladet får også bekreftet at politiet mener det er blitt svindlet for et beløp på flere millioner kroner.

Politiet har nå kontroll på flere fornærmede kvinner, der de fleste skal være unge. Enkelte av de fornærmede skal ha anmeldt mannen, men politiet frykter likevel at det er flere ofre.

- Ett år

Så langt dreier saken seg om bedragerier som skal ha pågått over et år.

Siktelsen mot realitykjendisen omfatter en lang rekke forhold begått i perioden 29. august 2018 til 24. september i år, på tirsdag denne uka.

Da ble mannen pågrepet, samtidig som politiet ransaket mannens bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer