MYE Å PRATE OM: LO-leder Gerd Kristiansen (t.v.) og NHO-direktør Kristin Skogen Lund under NHOs årskonferanse for et år siden. Nå har de fått mer å åp  prate om etter at Teknisk beregningsutvalg har lagt fram tallene for lønnsutviklingen i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
MYE Å PRATE OM: LO-leder Gerd Kristiansen (t.v.) og NHO-direktør Kristin Skogen Lund under NHOs årskonferanse for et år siden. Nå har de fått mer å åp  prate om etter at Teknisk beregningsutvalg har lagt fram tallene for lønnsutviklingen i 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.Vis mer

Reallønna falt med 1,2 prosent

Men plusstall for ansatte i finansnæringen i 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reallønna falt med 1,2 prosent i gjennomsnitt i fjor, ifølge tallmaterialet fra Teknisk beregningsutvalg.

Prisveksten økte fra 2,1 prosent til 3,6 prosent i samme periode.

Samlet bidro dette til at gjennomsnittlig reallønn etter skatt for alle grupper falt med 1,2 prosent i fjor.

Lavere skatt på lønn bidro til å trekke realveksten noe opp, nærmere bestemt med 0,6 prosentenheter, ifølge utvalget, som hvert år legger fram nøkkeltall og analysemateriell som bakgrunn for lønnsoppgjøret.

Av rapporten framgår det at lønnsveksten for industriarbeidere falt fra 2,5 prosent i 2015 til 2 prosent i 2016.

For statsansatte falt lønnsveksten fra 2,8 til 2,4 prosent og for kommuneansatte fra 3,3 til 2,5 prosent i samme periode.

Bonusutbetalinger som trakk lønnsveksten opp i 2015, gjør utslaget størst for ansatte i finansnæringen, som endte med en lønnsvekst på 2,5 prosent i fjor, mot 4,3 prosent i 2015

(NTB).