Rebecca (15) har vært savnet i halvannen måned. Men bildet viser ikke hvordan hun egentlig ser ut

Politiet er fortsatt i villrede, sju uker etter at Rebecca Reusch forsvant fra søsterens hjem.

FORSVUNNET: Rebecca Reusch ble meldt savnet mandag 18. februar. Siden har ingen sett henne. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Rebecca Reusch ble meldt savnet mandag 18. februar. Siden har ingen sett henne. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I over halvannen måned har politiet i Berlin jobbet med å finnet ut hva som har skjedd med 15 år gamle Rebecca Reusch.

Mandag 18 februar skulle hun som vanlig på skolen, etter å ha overnattet hos sin eldste søster. Der dukket hun aldri opp, ifølge storavisa Bild.

Det ble startskuddet for en omfattende leteaksjon uten at politiet har klart å kartlegge hva som skjedde med tenåringen. Det eneste de har funnet er ei T-skjorte som skal tilhøre Reusch.

Mange har imidlertid reagert på at politiet har gått ut med et manipulert Instagram-bilde, skriver avisa Welt.

Ser ikke ut som på bildet

Bildet politiet brukte i etterlysningen har blitt publisert av en lang rekke tyske og internasjonale medier, og ble gitt ut med et ønske om å få tips fra publikum som kunne bidra til å oppklare saken.

Der er hun portrettert med perfekt oppsatt hår, smal nese, fyldige lepper og store runde øyne. Men det er ikke sånn hun egentlig ser ut. Både hårfarge, øyeform, hud, lepper og nesefasongen er endret, skriver NRK.

Til Welt forklarer en talskvinne for politiet at det ikke er dem selv som avgjør hvilke bilder som brukes i etterlysninger. Det er familien som bestemmer dette.

- Vi er avhengige av at de gir oss de bildene de gjenkjenner barna på, sier hun.

I etterkant har det kommet flere bilder av Reuch som viser hvordan hun egentlig ser ut. Søster Vivien Reusch fortsetter å legge ut bilder i sosiale medier under emneknaggen #findbecci. Men er det for seint?

Svogeren mistenkt

Forsvinningen har fått massiv oppmerksomhet i Tyskland, mye på grunn av det slående vakre utseendet på Instagram-bildet, forklarer psykolog Jo Groebel.

28. februar fikk politiet et gjennombrudd i saken, da storesøsterens ektemann ble pågrepet og siktet for drap.

Han skal ha kommet hjem fra en fest tidlig den morgenen, og har gjentatte ganger blitt avhørt som vitne.

Her skal han tidligere ha forklart at hun hadde forlatt hjemmet deres da han sjekket klokka 08.30 den morgenen, og nekter å ha noe å gjøre med forsvinningen.

Han ble seinere løslatt på grunn av manglende bevis. Fordi han etter hvert har nektet å snakke med politiet og har en del hull i sin forklaring, står han imidlertid fortsatt som mistenkt i saken.

Overbevist om svigersønnens uskyld

Den offentlige interessen er fortsatt stor, og etter massiv mediedekning står politiet med om lag 2200 tips i saken, men ingen har foreløpig ledet fram.

I begynnelsen av mars begynte politiet å etterforske forsvinningen som en drapssak, og hadde liten tro på at hun kom til å bli funnet i live.

Foreldrene klamrer seg imidlertid fast til håpet. Hennes far, Bernd Reusch, har tidligere sagt at det er utenkelig at dattera hans skal ha rømt hjemmefra.

I et intervju med Bild sier han at han en kort periode tvilte på svigersønnens uskyld, men overfor Berliner Morgenpost sier han at han nå er overbevist om det motsatte. Han skal ikke ha vært i kontakt med svigersønnen etter at han slapp ut av varetekt.

- Jeg håper jeg kan snakke med ham snart. Hittil har han ikke kontaktet oss. Jeg er overbevist om at han er uskyldig, sier han.

Rebeccas mor, Brigitte Reusch, sier til RTL at også hun er overbevist om svigersønnens uskyld.

- Forholdet til ham forblir det samme. Det har aldri vært tvil om hans uskyld. Min mann har aldri snakket med pressen om at han tviler på det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer