BLOMST: Rebecca Marsell (16) fra Fredrikstad var klassevenninne med den avdøde 15-åringen. Her legger hun blomster på ulykkesstedet i tredje Bjørnsdalsdam. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLOMST: Rebecca Marsell (16) fra Fredrikstad var klassevenninne med den avdøde 15-åringen. Her legger hun blomster på ulykkesstedet i tredje Bjørnsdalsdam. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Rebecca (16) la ned blomster for druknet klassekamerat

- En kjempegrei og snill gutt, sier Rebecca Marsell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene av to gutter som ble hentet livløse opp av vannet etter en badeulykke i Fredrikstad lørdag kveld, døde i kveld har Oslo universitetssykehus bekreftet. For den druknede 15-åringens 16 år gamle fetter er tilstanden fortsatt alvorlig.

- Kjempegrei Seint i går kveld da Dagbladet kom til ulykkesstedet var 16 år gamle Rebecca Marsell der for å legge ned blomster til minne om den omkomne 15-åringen.

Hun gikk i samme klasse som 15-åringen ved Kvernhuset ungdomsskole. 

- Han var en kjempegrei og snill gutt som alle i klassen likte godt. Da klassen fikk vite hvem som hadde dødd, ble alle utrolig lei seg. Og det er blitt lagt ut massevis av meldinger og støtteerklæringer på Instagram og sosiale medier, sier hun. 

Bor like ved Rebecca og faren bor 200 unna der badeulykken skjedde. Ifølge henne er det blitt mer og mer vanlig med ungdom som bader og fester ved dammen. Og mange av ungdommene hopper fra klippen der de to søskenbarna badet.
- Jeg vet ikke noe om det som skjedde. Jeg har ingenting vondt å si om han. Det er bare så utrolig trist. Vi skulle ha avslutningsfest på onsdag. Nå vet vi ikke hva som skjer, sier hun.

Dykk tok sekunder De to guttene ble hentet opp av vannet rundt klokka 20.45 lørdag kveld, og politiet startet livredning før helikopter fraktet guttene på sykehus.

Overfor Fredrikstad Blad framhever dykkerleder Thomas Drivenes samarbeidet med politi og ambulansepersonell i redningsaksjonen, og de nøyaktige angivelsene dykkerne fra Fredrikstad brannstasjon fikk av hvor guttene lå. Ifølge avisa tok det bare ti sekunder før dykker Lars Dahl (40) kunne bringe opp den første gutten.

- Det neste dykket var også over i løpet av få sekunder, sier dykkerleder Drivenes.

Kriseteam På Helsehuset i Fredrikstad har kommunen holdt åpent for pårørende, vitner til ulykken og nære venner av de to guttene.

- Der har vi gitt informasjon, snakket med dem som er sterkt berørt av det som har skjedd, og tilbudt videre støtte og oppfølging, sier kommunalsjef i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold, til Dagbladet.

Grønvold har ledet det psykososiale kriseteamet som har gitt tett oppfølging til familier og andre berørte. Hun forteller at lederne i skoleetaten i Fredrikstad i går var samlet for å diskutere hvordan de skal møte elevene ved de to berørte skolene, Kvernhuset skole som var skolen til den omkomne, og Borge ungdomsskole.

Familiesamhold I tillegg har kommunen oppfordret de som ønsker bistand til å kontakte legevakta, som er døgnåpen.  

- De nærmeste pårørende har hatt fullt fokus på å være til stede for guttene sine. Vi opplever et sterkt familiesamhold, og har oppfordret de nærmeste pårørende til å holde sammen og snakke om det som har skjedd, sier Grønvold.

Begge guttene var livløse da de ble hentet opp av dammen etter å ha ligget under vann i rundt 15 minutter. Det ble gitt livreddende førstehjelp på ulykkesstedet, og guttene ble etter hvert overført til Rikshospitalet.