LØSLATT: Tidligere News of the World-redaktør Rebekah Brooks ble pågrepet søndag, men løslatt igjen i dag. Foto:  REUTERS/Phil Noble/Files
LØSLATT: Tidligere News of the World-redaktør Rebekah Brooks ble pågrepet søndag, men løslatt igjen i dag. Foto: REUTERS/Phil Noble/FilesVis mer

Rebekah Brooks løslatt mot kausjon

Kom til politistasjonen for å hjelpe til med etterforskningen, men ble i stedet pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere sjefsredaktør i News of the World, Rebekah Brooks er nå løslatt igjen.

Hun ble pågrepet i London i går i forbindelse med avlyttingsskandalen, men bare få timer senere ble hun løslatt mot kausjon. Brooks er mistenkt for korrupsjon og for å ha avlyttet telefonene til flere tusen privatpersoner.

Brooks er den tiende personen som blir arrestert i forbindelse med den ulovlige telefonavlyttingen.

BBC skriver at politimenn som etterforsker beskyldninger om bestikkelser var med på arrestasjonen av Brooks. Tirsdag må hun møte i Underhuset for å forklare seg.

Kom for å hjelpe Brooks skal selv å møtt opp på politistasjonen i London for å hjelpe til med etterforskningen da hun ble pågrepet.

- Vi kan ikke gi noen kommentarer utover dette, siden det dreier seg om en pågående politietterforskning, sier en talsperson for Brooks til Sky News.

Etter at det ble klart at journalister fra skandaleavisa hadde hacket seg inn på telefonen til en savnede Milly Dowler (13), har stadig nye avsløringer om uetiske arbeidsmetoder kommet frem. Brooks var sjefsradaktør i News of the World mellom 2002 og 2003 da hacinkgen skal ha skjedd.

Brooks har også trukket seg fra sin stilling i News International på grunn av avlyttingsskandalen.

«Mitt ønske om å forbli på broen har gjort meg til et brennpunkt i debatten. Dette flytter fokuset vekk fra våre ærlige framstøt på å fikse problemene. Jeg har derfor levert en oppsigelse til Rupert og James Murdoch», skrev hun i en uttalelse i forbindelse med oppsigelsen, gjengitt hos The Guardian.

Søndag 9. juli var det aller siste eksemplaret av News of the World i salg i Storbritannia. Fredag gikk mediemogul Rupert Murdoch ut med en beklagelse til Milly Dowlers foreldre, og dagen etter beklaget han til hele det britiske folket.

TAKK OG FARVEL: Den siste utgaven av skandaleavisen New of the World var i slag søndag 9. juli.  nor knew about the phone hacking. Foto: REUTERS/Paul Hackett/Files
TAKK OG FARVEL: Den siste utgaven av skandaleavisen New of the World var i slag søndag 9. juli. nor knew about the phone hacking. Foto: REUTERS/Paul Hackett/Files Vis mer