- Rebekka har lært oss ufattelig mye

Dattera til Geir Lippestad døde i går.

- VIL BLI DYPT SAVNET. Advokat Vibeke Hein Bæra sier Rebekka vil bli dypt savnet og at Geir Lippestad er i bunnløs sorg etter å ha mistet sin kjære datter.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- VIL BLI DYPT SAVNET. Advokat Vibeke Hein Bæra sier Rebekka vil bli dypt savnet og at Geir Lippestad er i bunnløs sorg etter å ha mistet sin kjære datter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): VG melder at Geir Lippestads datter Rebekka (17) døde i går etter lengre tid med svak helse.

Vibeke Hein Bæra sier til avisa at Lippestad er i dyp sorg, men inneforstått med og godkjenner at media omtaler dødsfallet. Lippestad ønsker å si en ting til pressen i den tunge tida:

«Himmelen har fått en ny engel, Rebekka har reist».

Vibeke hein Bæra forteller til Dagbladet at Rebekka sovnet stille inn i går formiddag.

- Hun hadde familien og alle sine kjæreste rundt seg helt til slutten, sier Bæra til Dagbladet.

- Alltid blid Hun forteller om en 17 år gammel jente som etterlater seg et stort savn.

- Rebekka vil alltid bli husket. Hun har lært oss som kjente henne ufattelig mye. Hun har gitt oss perspektiver vi alltid vil ha med oss i livet, sier Bæra før hun utdyper:

- Rebekka var en ung pike som møtte motgang i livet, men som alltid var blid, løsningsorientert, så muligheter og var opptatt av de rundt seg. Hun var en perle og pappaen hennes har helt rett når han sier at himmelen har fått en ny engel. Rebekka har reist, sier Bæra.

Åpen om dattera Familien Lippestad teller til sammen åtte barn. I et intervju med Dagbladet Magasinet i april i år fortalte den kjente advokaten og kona Signe om livet med barna. I intervjuet fortalte han om hvordan Rebekka nærmest har hatt fast rom på Rikshospitalet. I fjor vinter var hun døden nær.

I sin bok «Det vi kan stå for» beskriver Lippestad hvordan de på et tidspunkt måtte velge om hun skulle koples til en respirator som hun må ha med seg hvor enn hun er resten av livet eller ikke. Hvis ikke, vil hun dø.

De valgte å fortsette behandlingen. Den permanente respiratoren fungerte. Tilstanden ble mer stabil. Men det var skjørt. Immunforsvaret var dårlig. Faren for livstruende infeksjoner var stor.

- Jeg opplevde hvert minutt og hver time med Rebekka som det mest dyrebare jeg hadde (...) Derfor tilbrakte jeg fremdeles mye tid på sykehuset, i tilfelle det plutselig skulle skje noe med henne, skriver han i boka.

Også midt under 22.juli-rettssaken var dattera nær døden.

Takknemlig I intervjuet forteller kona Signe om livet med barn med nedsatt funksjonsevne.

- Det er klart man er takknemlig for friske barn. Men jeg er fryktelig takknemlig for de barna vi har, selv om to av dem har nedsatt funksjonsevne. Jeg er veldig glad i dem. Og jeg tror man blir et bedre menneske av å gå i motbakker.

-Det er mange bekymringer med å ha barn med nedsatt funksjonsevne. Får de medisinene de trenger? Får de riktig behandling. Det kan være en kamp, selv om vi har et godt system i Norge. Men man kan ha gode liv, selv om de kan være strevsomme iblant. Josefine kan sette like stor pris på en Justin Bieber-konsert som andre ungdommer, for å si det sånn, sier Signe i intervjuet.

Lippestad setter i boka selv ord på følelsen av å ha dattera på sykehus:

- I slutten av februar skrev jeg i dagboken: «Rebekka har vært på sykehus siden jul. Det gir mange refleksjoner. Livet er urettferdig. Men hun er virkelig min helt. Hun er engasjert, hun stråler og hun gir aldri opp. Jeg skal prøve å tenke som henne i alle utfordringer jeg møter.»