REC i Norge konkurs

Solenergiselskapet REC slår datterselskapet REC Wafer Norway konkurs med en underdekning på hele 1,2 milliarder kroner.

I PORSGRUNN: Trond Giske holdt 1. mai tale i Porsgrunn. REC-ansatte snudde ryggen til. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
I PORSGRUNN: Trond Giske holdt 1. mai tale i Porsgrunn. REC-ansatte snudde ryggen til. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en børsmelding skriver REC-konsernet at det har besluttet å stoppe pengeoverføringene til selskapets norske virksomhet, Rec Wafer Norway.

Driftsdirektør John Andersen i REC sier selskapet har jobbet med å realisere verdiene i selskapet siden prosessen med å avvikle virksomheten i Norge begynte.

- Vi har jobbet med å selge utstyr, jobbet med å selge hele eller deler av virksomheten med tanke på videre drift. Vi må erkjenne at markedet for disse produktene er meget krevende med et voldsomt prisfall de siste to årene, og det betyr at interessen for å kjøpe den type anlegg er nokså begrenset, fortsetter Andersen til iMarkedet Xpress.

Dermed vil styret i REC Wafer Norway søke konkurs. Det var i 2011 og våren 2012 at produksjonen til selskapet i Glomfjord og på Herøya ble permanent stengt ned, og arbeidet med å avvikle selskapet startet. Den eneste virksomheten REC nå har i Norge, er hovedkontoret i Sandvika.

Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie sier til E24 at han og mange andre hadde forventet dette grepet.

- Dette gjør at selskapet nå ikke risikerer å gå tom for penger når de skal betale de store lånene som forfaller i 2014, sier Rash-Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer