REC kan hente 540 mill.

Stein Erik Hagen er ute av listen over de største aksjonærene. Ulltveit-Moe er til tilbake på topp. Nå vil styret i REC ha fullmakt til å gjennomføre nye emisjoner i solselskapet.

FULLMAKT: Styret i solselskapet REC vil ha fullmakt til å gi president og CEO, Ole Enger, mer penger å rutte med. Foto: Berit Roald / Scanpix
FULLMAKT: Styret i solselskapet REC vil ha fullmakt til å gi president og CEO, Ole Enger, mer penger å rutte med. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): REC-styret ber om ny fullmakt til å utstede inntil 10 prosent av aksjekapitalen (231 381 879 aksjer), fremgår det av innkallingen til ekstraordinær generalforsamling 24. juni.

Den gamle fullmakten på 200 millioner aksjer ble benyttet 14. mai i forbindelse refinansieringen.

Ifølge innkallingen skal den nye fullmakten kunne benyttes til gjennomføring av investeringer, oppkjøp og fusjoner, gjennomføring av pliktige aksjeutstedelser og/eller for å gi selskapet finansiell fleksibilitet.

Det betyr at selskapet, på dagens kursnivåer, for eksempel kan gjennomføre emisjoner for tilsammen rundt 540 millioner kroner.

Omgjør vedtak REC ønsker også å omgjøre vedtaket fra ordinær generalforsamling 3. mai om å spleise aksjer.

Styrets forslag om aksjespleis var blant annet begrunnet med behovet for å oppfylle kravet i Oslo Børs? regelverk om at børsnoterte selskaper skal ha en aksjekurs på over én krone.

Det er derfor ikke lenger behov for å gjennomføre den vedtatte spleisen av aksjene. På denne bakgrunn foreslås det at vedtaket om å spleise Selskapets aksjer vedtatt av den ordinære generalforsamlingen omgjøres, heter det i innkallingen.

Ned 99 prosent - opp 290 prosent Kursen på selskapets aksjer er nå på et nivå betydelig over én krone. Mandag ligger aksjekursen rundt 2,34 kroner.

Siden toppen har aksjen falt 99 prosent, og de siste 12 måndene er aksjen ned 15 prosent. Men siden nyttår har REC doblet seg på Oslo Børs.

Og siden bunnen på 60 øre i november i fjor har aksjen steget 290 prosent.

Store aksjonærer På dagens kurs eier og kontrollerer investor Øystein Stray Spetalen REC-aksjer for 220 millioner kroner.

Stein Erik Hagens Canica AS solgte seg sist uke ut av topp 30-listen i REC, mens Umoe AS og Jens Ulltveit-Moe er tilbake som største eier.