700 MISTER JOBBENE SINE: 700 personer mister trolig jobbene sine etter at REC i går besluttet å legge ned fire fabrikker.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
700 MISTER JOBBENE SINE: 700 personer mister trolig jobbene sine etter at REC i går besluttet å legge ned fire fabrikker. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

REC stenger fire fabrikker

Dermed mister trolig rundt 700 personer jobbene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fabrikkene i Glomfjord, Narvik og to av fabrikkene på Herøya vil legges permanent ned som følge av et svakt driftsresultat tredje kvartal for solcelleselskapet REC.

Det betyr at 700 ansatte mister jobbene sine.

Avgjørelsen ble tatt på et styremøte i går, melder selskapet i en børsmelding i dag.

Solenergiselskapet la i dag fram et driftsresultat før ned- og avskrivninger på 370 millioner kroner for årets tredje kvartal. På forhånd var det ventet at resultatet ville ende på 560 millioner kroner, ifølge estimater fra 13 analytikere. Driftsresultatet har blitt negativt påvirket av et svakt solarmarked og innskrenking av deler av produksjonen i Norge, ifølge kvartalsrapporten.

Selskapet opplyser at følgene vil bli at anleggene i Norge som har vært midlertidig stengt de siste måneden blir permanent nedlagt. De aller første signalene om nedleggelse kom allerede i mai i år.

Nærings- og handelsminister Trond Giske har tidligere gått ut og utelukket at staten vil bidra med å berge selskapet, men har sagt at staten vil gjøre det de kan for å hjelpe de som nå mister jobbene sine.

Dagbladet kommer med mer.