Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Red fulle inn i solnedgangen

Natta var mørk og promillen høy for de to rytterne som kom ridende på hver sin hest på E39 vest for Haugesund natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): De var iført fullt cowboyutstyr, men hadde glemt refleks. En bilist ante fred og ingen fare inntil han plutselig oppdaget rytterne i hver sin kjørebane.

Krasjet

Det ble bråbrems og full stopp, men bilisten bak rakk ikke å reagere, og bilen smalt rett inn i kjøretøyet foran. Klokka var 02, og rytterne var ikke lenger i godt humør og ville i hvert fall ikke høre snakk om å tilkalle politi.

- De var visst småfrekke i kjeften og forsvant raskt fra stedet, forteller politibetjent Hans Gisle Hansen ved Tysvær lensmannskontor til Dagbladet.

Ei dame i den ene bilen klaget over vondt i nakke og rygg etter sammenstøtet, og var innom legevakta for en sjekk. De materielle skadene irriterer bileierne, mens hest og ryttere kom fra det hele med vrinsk og skrål. Bilistene er skråsikre på at rytterne var godt beruset. Politibetjent Hans Gisle Hansen finner ingen lovparagraf som forbyr promilleridning, men de to herrene høyt til hest slipper likevel ikke så lett unna ranglingen på hesteryggen.

Ulovlig

- Ifølge veitrafikkloven er det forbudt å ferdes på veien på en slik måte at det er til fare for andre. Disse to karene red midt på veien i mørket, det er heller ikke gatelys på strekningen. Vi skal ta oss en prat med dem en av de nærmeste dagene, så får vi se hvilken reaksjon det kan bli snakk om, sier Hansen til Dagbladet.

Politiet kjenner identiteten til de to. Begge hestene skal tilhøre den ene mannen. Trolig var de to på vei hjem fra fest, og i grisgrendte Tysvær kan det være langt å sjangle hjem på ustøe bein.