Dagbladets etiske regler

Redaksjonelle retningslinjer

DESKEN: Redaksjonen i Dagbladet jobber i tråd med Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Dagbladets egne etiske husregler. Foto: Christian Roth Christensen
DESKEN: Redaksjonen i Dagbladet jobber i tråd med Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Dagbladets egne etiske husregler. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Dagbladets redaksjonelle virksomhet har blant annet «Redaktørplakaten» og «Vær Varsom-plakaten» som ramme. I tillegg skal medarbeiderne holde seg til Dagbladets etiske husregler i sitt arbeid. Reglene skal sikre at våre reportasjer er etterrettelige og presseetisk forsvarlige.

Nedenfor følger Vær Varsom-plakatens tekst med Dagbladets etiske husregler som underpunkter.

Vær Varsom-plakaten

1.Pressens samfunnsrolle

1.1. Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.

1.2. Pressen ivaretar viktige oppgaver som informasjon, debatt og samfunnskritikk. Pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk.

1.3. Pressen skal verne om ytringsfriheten, trykkefriheten og offentlighetsprinsippet. Den kan ikke gi etter for press fra noen som vil hindre åpen debatt, fri informasjonsformidling og fri adgang til kildene. Avtaler om eksklusiv formidling av arrangementer skal ikke være til hinder for fri nyhetsformidling.

1.4. Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. Det er pressens plikt å sette et kritisk søkelys på hvordan mediene selv fyller sin samfunnsrolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer