Redaksjonslokale i SVT er avsperret

Etter å ha mottatt en konvolutt med hvitt pulver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at redaksjonen SVT Nyheter i Blekinge sør i Sverige fikk tilsendt en konvolutt med hvitt pulver, har politiet sperret av redaksjonslokalene.

Det melder kanalen selv på sine nettsider.

Det var i dag tidlig at en reporter fra SVT fant konvolutten da vedkommende hentet posten. Både politiet og SVTs sikkerhetsavdeling er nå på saken.

Bombeteknikere fra Malmö er også på vei til stedet.

Reporteren er isolert Redaksjonssjef Martin Hult opplyser til kanalen at reporteren som fant konvolutten nå sitter isolert inne i lokalene. Alle vinduer er også stengt.

- Vi får ikke lov til å komme inn på vår arbeidsplass, og vår morgenreporter får ikke komme ut. Slik det ser ut nå kan det bli vanskelig å lage et program i dag, sier han.

Redaksjonen har mottatt flere trusler via telefon og mail etter at de publiserte en artikkel om at Sverigedemokratenes partileder Jimmi Åkesson inviterte det kontroversielle bandet Ultima Thule til sin sommerfest. Om truslene og brevet har en sammenheng, er for tidlig å si, skriver kanalen. 

- Veldig sjeldent - Vi ser alvorlig på saken. Det er en trussel mot demokratiet og journalistikken at vi får trusler på denne måten, sier Lotta Orstadius fra SVT til kanalen.

Calle Persson, kommunikasjonsansvarlig hos politiet sier til kanalen at bombegruppa skal gjøre en analyse av pulveret for så og se om det er farlig eller ikke.

- Det er veldig sjeldent at redaksjoner får pulvertrusler, og vi ser absolutt alvorlig på dette, selv om det skulle vise seg at det ikke er noe farlig i konvolutten. Det har allerede vært svært ubehagelig for personalet i redaksjonen og andre som har sin arbeisplass her, sier Persson til SVT.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer