Redaktør mener Sverige har lukket øynene: - Jeg er oppriktig urolig

Politisk redaktør i Expressen mener Norge har en mer realistisk tilnærming til pågangen av flyktninger.

STORT INNRYKK: Politiet i Rinkeby rykket ut da en mann ble knivstukket på Rinkeby Torg, midt på lyse dagen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STORT INNRYKK: Politiet i Rinkeby rykket ut da en mann ble knivstukket på Rinkeby Torg, midt på lyse dagen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag skrev Anna Dahlberg, politisk redaktør i svenske Expressen, kommentaren «Norge larmar, vi rycker på axlarna».

Der advarer Dahlberg mot det hun mener er handlingslammelse hos svenske styresmakter når det gjelder den urovekkende utviklingen i utenforskapsområdene i Sverige - også kalt parallellsamfunn - og etterlyser en kriseplan fra statsminister Stefan Löfven.

«Tystnaden är oroväckande», skriver den politiske redaktøren.

Kommentaren har spredt seg raskt i Sverige. Så langt er den delt 13 000 ganger på Facebook, i tillegg til at kommentarer på Twitter og epost renner inn.

- Positive kommentarer - Det har vært veldig mange positive kommentarer. Folk er glad for at jeg har løftet fram disse problemstillingene, og deler mitt syn på at medier og politikere i Sverige ikke har tatt dette spørsmålet på så stort alvor som det fortjener.

Sverige tok i mot 160 000 flyktninger bare i fjor, og i sin kommentar viser Dahlberg til at i perioden 2014 til 2015 tok Sverige imot det høyeste antallet asylsøkere per innbygger som noen gang er målt i et OECD-land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer