Redaktør vrakes etter Åkesson-bråket

SVTs ansvarlige redaktør for kanalens valgprogram, Eva Landahl, byttes ut.

- TAR AVSTAND: Sverigedemokratene er rasende på SVT etter at de gikk offentlig ut og tok avstand fra noen av kommentarene som Åkesson kom med under integrerings- og innvandringsdelen av partilederdebatten. Video: SVT. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld melder Expressen at SVT har besluttet å bytte ut Eva Landahl. Hun har jobbet som ansvarlig redaktør for kanalens valgprogram fram til nå.

Tidligere lørdag kveld meldte Expressen at Landahl har trykket «liker» på to Twitter-melding som kan tolkes som kritikk mot Sverigedemokraterna. Det kom i tillegg til alt bråket i forbindelse med gårsdagens valgkampdebatt.

Forklarer seg

- Vi er enige om at det ville vært bedre og mer forståelig for publikum om vi hadde møtt uttalelsen på en annen måte, for eksempel gjennom direkte spørsmål, sier Landahl i et intervju med SVT.

- I løpet av kvelden har det også blitt reist spørsmål rundt at jeg har trykket «liker» på to SD-kritiske artikler på Twitter i 2017 og i 2014, samt en kommentar av en SD-politiker. Jeg vet at jeg leste artiklene, men jeg visste ikke før i dag at jeg også hadde «likt» dem. Det er forklaringen, men jeg forstår at den ikke vil anses som tilfredsstillende, fortsetter hun.

- For at ikke valgkampens siste dag skal overskygges av en diskusjon om dette, så velger jeg å si fra meg ansvaret for valgprogrammet, og kommer ikke til å delta i resten av valgdekningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer