Redaktør vurderer å anmelde Per Sandberg til politiet. Har varslet PST

Redaktør Øystein Hage fikk en melding fra Per Sandberg som han tolker som en «indirekte trussel om hevn». Statsråden avviser at det dreier seg om en trussel.

SENDTE MELDING NATTESTID: Per Sandberg sendte en melding til redaktøren i Fiskeribladet som blir tolket som en indirekte trussel om hevn av redaktøren selv. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .
SENDTE MELDING NATTESTID: Per Sandberg sendte en melding til redaktøren i Fiskeribladet som blir tolket som en indirekte trussel om hevn av redaktøren selv. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fiskeribladets redaktør vurderer å anmelde fiskeriminister Per Sandberg til PST.

Det skriver bladet selv på sine nettsider.

Bakgrunnen er en melding redaktør Øystein Hage fikk fra Sandberg natt til lørdag. Hage stilte først Sandberg spørsmål med bakgrunn i Frp-toppens mye omtalte Iran-besøk.

Framfor å for svare på spørsmålene fra Hage svarer Sandberg med å si at Fiskeribladet produserer konspirasjonsteorier. Han skriver at dette vil slå tilbake på dem:

- Karma vil bite dere bak, vær trygg, skriver Sandberg i meldingen.

- Deres kilde har servert dere (og andre) utrolig mange usanhheter allerede. dere (Fiskeribladet) går i fella hver gang, skriver Sandberg videre, og gjentar senere i meldingen at «karma vil bite dere bak».

- Indirekte trussel

Øystein Hage sier han ser alvorlig på meldingen, selv om han først lo av den.

- Jeg tolker det som en indirekte trussel om hevn. PST var klar på at dette måtte anmeldes dersom jeg oppfattet det som en trussel. Å vise til karma er en østlig måte å snakke om hevn på, sier Hage til Dagbladet.

Fiskeribladet har stått i feider med Sandberg før. Blant annet har bladet lagt seg flat etter feilaktige påstander om «kompiskvoter» fra Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer