Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redaktør vurderer å anmelde Per Sandberg til politiet. Har varslet PST

Redaktør Øystein Hage fikk en melding fra Per Sandberg som han tolker som en «indirekte trussel om hevn». Statsråden avviser at det dreier seg om en trussel.

SENDTE MELDING NATTESTID: Per Sandberg sendte en melding til redaktøren i Fiskeribladet som blir tolket som en indirekte trussel om hevn av redaktøren selv. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet .
SENDTE MELDING NATTESTID: Per Sandberg sendte en melding til redaktøren i Fiskeribladet som blir tolket som en indirekte trussel om hevn av redaktøren selv. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskeribladets redaktør vurderer å anmelde fiskeriminister Per Sandberg til PST.

Det skriver bladet selv på sine nettsider.

Bakgrunnen er en melding redaktør Øystein Hage fikk fra Sandberg natt til lørdag. Hage stilte først Sandberg spørsmål med bakgrunn i Frp-toppens mye omtalte Iran-besøk.

Framfor å for svare på spørsmålene fra Hage svarer Sandberg med å si at Fiskeribladet produserer konspirasjonsteorier. Han skriver at dette vil slå tilbake på dem:

- Karma vil bite dere bak, vær trygg, skriver Sandberg i meldingen.

- Deres kilde har servert dere (og andre) utrolig mange usanhheter allerede. dere (Fiskeribladet) går i fella hver gang, skriver Sandberg videre, og gjentar senere i meldingen at «karma vil bite dere bak».

- Indirekte trussel

Øystein Hage sier han ser alvorlig på meldingen, selv om han først lo av den.

- Jeg tolker det som en indirekte trussel om hevn. PST var klar på at dette måtte anmeldes dersom jeg oppfattet det som en trussel. Å vise til karma er en østlig måte å snakke om hevn på, sier Hage til Dagbladet.

Fiskeribladet har stått i feider med Sandberg før. Blant annet har bladet lagt seg flat etter feilaktige påstander om «kompiskvoter» fra Sandberg.

IRRITERT: I intervjuet med FiskeribladetFiskaren blir fiskeriministeren spurt om sammenhenger mellom han og Rolf-Bjørnar Tøllefsen. Video: FiskeribladetFiskar Vis mer Vis mer

Ifølge redaktør Øystein Hage har bladet «et helt avklart forhold til statsråden» i disse dager.

- Vi har slitt med å få ham i tale i kontroversielle saker, så det var forsåvidt overraskende at han plutselig svarte på de spørsmålene jeg sendte ham, sier Hage.

Redaktøren kontaktet Statsministerens kontor på lørdag formiddag og informerte dem om meldingen. Deretter tok Hage kontakt med PST.

Sandberg: - Ingen trussel

Fiskeribladet skriver at PST er varslet om situasjonen og at PST har oversendt saken til politiet for videre oppfølging.

- Jeg har fortsatt ikke bestemt meg for om jeg skal anmelde dette eller ei. Jeg må rådføre meg med folk først, sier Hage.

Nærings- og fiskeridepartementet opplyser til Dagbladet at Per Sandbergs kommentarer til Fiskeribladet ikke var ment som en trussel.

- Dette var aldri ment som en trussel, men uttrykk for min frustrasjon. Understreker at dette svaret ikke er en bekreftelse på ryktene, sier Sandberg til Fiskeribladet.