Redaktørens kjæreste: Frankrike har skylda

Kjæresten til Charlie Hebdo-redaktør mener massakeren kunne vært forhindret.

LANDETS SKYLD: Partneren til Charlie Hebdo-redaktør Stephane Charbonnier sier at politiet ikke har gjort nok for å forhindre den tragiske skjebnen til satiremagasinet. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG / NTB Scanpix
LANDETS SKYLD: Partneren til Charlie Hebdo-redaktør Stephane Charbonnier sier at politiet ikke har gjort nok for å forhindre den tragiske skjebnen til satiremagasinet. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med fransk TV sier kjæresten til Charlie Hebdo-redaktør Stephane Charbonnier at politiet ikke har gjort nok for å beskytte redaksjonen til det satiriske magasinet.

- Republikken er skyldig. Angriperne ble systematisk beskyttet av politiet, sa Jeannette Bougrab og la til at det var hat-meldinger mot redaksjonen på nettet og ingen sto opp for å beskytte dem, skriver den britiske avisen The Mirror.

Da hun fikk beskjed om hva som hadde skjedd, sendte hun først én melding til partneren sin, deretter én til og så en tredje. Da hun ikke fikk svar prøvde hun å ringe, men heller ikke da fikk hun noe respons.

Ba han forlate landet Jeannette Bougrab sier at hun lenge har fryktet at kjæresten kom til å dø, og at hun derfor ba han forlate landet. Bougrab har en datter på tre fra før av og paret skal ha vært sammen i tre år. 

- Jeg har alltid visst at han kom til å dø som Theo Van Gogh, sier hun.

Theo Van Gogh var en nederlandsk filmregissør, forfatter og journalist som ble skutt, knivstukket og deretter forsøkt halshugget på åpen gate i 2004 av en ekstremist som ikke likte at han fornærmet islam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.