Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redaktørens kjæreste: Frankrike har skylda

Kjæresten til Charlie Hebdo-redaktør mener massakeren kunne vært forhindret.

LANDETS SKYLD: Partneren til Charlie Hebdo-redaktør Stephane Charbonnier sier at politiet ikke har gjort nok for å forhindre den tragiske skjebnen til satiremagasinet. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG / NTB Scanpix
LANDETS SKYLD: Partneren til Charlie Hebdo-redaktør Stephane Charbonnier sier at politiet ikke har gjort nok for å forhindre den tragiske skjebnen til satiremagasinet. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med fransk TV sier kjæresten til Charlie Hebdo-redaktør Stephane Charbonnier at politiet ikke har gjort nok for å beskytte redaksjonen til det satiriske magasinet.

- Republikken er skyldig. Angriperne ble systematisk beskyttet av politiet, sa Jeannette Bougrab og la til at det var hat-meldinger mot redaksjonen på nettet og ingen sto opp for å beskytte dem, skriver den britiske avisen The Mirror.

Da hun fikk beskjed om hva som hadde skjedd, sendte hun først én melding til partneren sin, deretter én til og så en tredje. Da hun ikke fikk svar prøvde hun å ringe, men heller ikke da fikk hun noe respons.

Ba han forlate landet Jeannette Bougrab sier at hun lenge har fryktet at kjæresten kom til å dø, og at hun derfor ba han forlate landet. Bougrab har en datter på tre fra før av og paret skal ha vært sammen i tre år. 

- Jeg har alltid visst at han kom til å dø som Theo Van Gogh, sier hun.

Theo Van Gogh var en nederlandsk filmregissør, forfatter og journalist som ble skutt, knivstukket og deretter forsøkt halshugget på åpen gate i 2004 av en ekstremist som ikke likte at han fornærmet islam.

Publiserer familiebilder - Jeg har ingen barn, ingen kjæreste, ingen bil, ingen kreditt. Det høres kanskje litt pompøst ut, men jeg foretrekker å dø stående enn å leve på knærne, sa redaktør Stephane Charbonnier i et intervju med den franske ukebladet Paris Match i mars 2012.

Etter den brutale massakeren i redaksjonslokalene til satiremagasinet har imidlertid den 42 år gamle advokaten og politikeren Jeannette Bougrab stått frem som kjæresten til Charbonnier, noe familien hans ikke skal ha villet vedgå.

- Vi hadde ikke gitt en pressemelding for å kunngjøre forholdet vårt, men vi ikke gjemte oss ikke, forteller Bougrab til Paris Match som nå har publisert et familiebilde av den lille familien.

- Gjort feil De tre terroristene, som i løpet av tre grufulle dager har stått bak drapene på ti ansatte i satiremagasinet Charlie Hebdo, tre politifolk og fire gisler, var alle kjent av fransk etterretning. 

- Det er gjort feil. Når 17 mennesker er blitt drept, så betyr det at noe har gått veldig galt, sa Frankrikes statsminister Manuel Valls på fransk TV fredag 9. januar.

På frifot Politiet leter lørdag fortsatt etter Hayat Boumeddiene, kjæresten til Amedy Coulibaly som holdt gisler fanget i en kosherbutikk i Paris fredag. Hun omtales av politiet som bevæpnet og farlig. 

Begge er mistenkt i saken der en politikvinne ble skutt og drept i Montrouge sør for Paris torsdag. 

Lørdag ble det klart at det høyeste beredskapsnivået fortsatt skal opprettholdes etter terrorangrepene de siste dagene, og Frankrike skal utplassere ytterligere 500 flere soldater i Paris og områdene rundt. Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.