Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redd Barna fjerner spilleautomater

Redd Barnas hovedstyre har vedtatt å fjerne spilleautomater for butikker og kjøpesentre. Slik ønsker de å gjøre automatene utilgjengelige for barn og unge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kunngjorde hovedstyret i orgnaisasjonen på en pressekonferanse i ettermiddag.

Justisdepartementet anslår at det er mellom 33 000 og 35 000 spilleautomater i Norge. Røde Kors er den største i markedet med sine åtte til ti tusen automater.

Blant forbundene som har fått tillatelse til å oppføre spilleautomater er Redd Barna, Handicapforbundet, Redningsselskapet, Kreftforeningen, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Norsk Folkehjelp, Norges Skiforbund og andre særforbund under Norges idrettsforbund, Flyktningerådet, Rådet for psykisk helse, og flere naturvernorganisasjoner. Hverken Frelsesarmeen eller Kirkens Bymisjon bruker spilleautomater som inntektskilde.

Organisasjoner som nå søker om tillatelse, får ikke lov til å sette opp flere enn 20 automater. Alle organisasjoner som ivaretar humanitære eller samfunnsnyttige formål, kan få tillatelse til å bruke spilleautomater til pengeinnsamling. Det er politiet som utsteder tillatelsene.

Av undersøkelser foretatt ved psykiatrisk institutt ved Universitetet i Trondheim, framgår det at 90 000 nordmenn er spilleavhengige.