Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redd Barna vil kartlegge barnedrap i Norge

37 barn er drept i Norge de siste 15 årene. Redd Barna foreslår å opprette en kommisjon som skal granske og forebygge.

MØRKETALL 37 barn har blitt drept i Norge iløpet av de siste 15 åra. Ifølge Redd Barna er det store mørketall - de ønsker en karlegging. FOTO: SCANPIX
MØRKETALL 37 barn har blitt drept i Norge iløpet av de siste 15 åra. Ifølge Redd Barna er det store mørketall - de ønsker en karlegging. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 37 barn er drept i Norge de siste 15 årene, men for grov vold som ender med døden finnes det ingen oversikt.

Redd Barna foreslår å opprette en kommisjon som skal granske og forebygge.Ingen kan med sikkerhet si hvor mange barn som er blitt tatt livet av siden 1979 her i landet.


Det er flere årsaker til at statistikken har hull:

Kripos drapsstatistikk omfatter bare drap i juridisk forstand. Det betyr at legemsbeskadigelse med døden til følge ikke blir registrert i statistikken.

I tillegg blir mange saker henlagt på grunn av bevisets stilling.

Redd Barna mener at bedre innsikt i alle saker kan gi bedre grunnlag for forebygge tragedier:

- I de tilfellene der barn dør som følge av voldsutøvelse fra omsorgspersoner vil barnet som regel ha vært utsatt for vold i lengre perioder. Det er derfor grunn til å utvide fokus fra det rent strafferettslige til arenaene rundt barnet: skole, barnehage, barnevern, idrettslag, korps, helsesenter og eventuelt krisesenter, sier Marianne Borgen som er leder av Røde Kors Norgesprogram til Aftenposten. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!