Philip Manshaus terrordømt

- Redd det skal skje igjen

Dersom Philip Manshaus (22) ikke anker, vil den historisk strenge dommen mot ham bli stående. Rettssystemet vil være ferdig med å behandle saken. For ofrene har arbeidet med å komme seg videre så vidt begynt.

TI MÅNEDER ETTER: Da Manshaus angrep Al-Noor Islamic Centre i Bærum 12. august i fjor, prøvde han først å ta seg inn hoveddøra. Der var det satt inn sikkerhetslås etter terroren i Christchurch på New Zealand. Derfor skjøt han seg inn gjennom ei sidedør. Video: Embla Hjort-Larsen. Klipp: Marie Kolnes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han kom seg ikke inn hoveddøra, så han gikk rundt hit. Da begynte han å skyte.

Ti måneder etter at Al-Noor-moskeen ble angrepet, viser Shan Mohammed (25) Dagbladet rundt i gudshuset, som fortsatt bærer preg av terroren.

Glassdøra ved sideinngangen på bygget er ødelagt. På veggene i bønnerommet ser man flere kulehull. Først nylig ble teppegolvet byttet ut. I mange måneder kunne man se sporene av den blodige slåsskampen mellom terrordømte Philip Manshaus (22) og mennene som overmannet ham.

Se video fra moskeen øverst i saken.

- Moskeen har vært et sted man drar til for å senke skuldrene, ta en pause fra omverdenen og bare være alene med sine egne tanker. Nå er det både fysisk og psykisk annerledes. Fysisk, fordi man ser veldig mange ting her som er tegn på det angrepet. Psykisk, fordi man tenker at noen har plukket ut muslimer som et mål. Å komme til moskeen er ikke det samme lenger, forteller Mohammed.

Forsøk på massedrap

Manshaus har forklart at han med angrepet på moskeen ønsket å drepe så mange muslimer som mulig. Torsdag ble han dømt til 21 års forvaring med 14 års minstetid for moskéangrepet og drapet på stesøsteren Johanne Ihle-Hansen. Dommen er den strengeste som noensinne er avsagt i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer