Redd EU kommer splittet ut av brexit

Frankrikes president Emmanuel Macron er bekymret for EUs framtid.

BEKYMRET: Frankrikes president Emmanuel Macron har sagt til lederne av de europeiske landene at de ikke må tenke på seg selv i brexit-forhandlingene, men EU. Her snakker Macron under nyttårstalen til fransk presse. Foto: NTB scanpix
BEKYMRET: Frankrikes president Emmanuel Macron har sagt til lederne av de europeiske landene at de ikke må tenke på seg selv i brexit-forhandlingene, men EU. Her snakker Macron under nyttårstalen til fransk presse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I desember ble Storbritannia og EU enig om fase én i brexit-forhandlingene. Fase to er i gang, og det er ventet at det er her flokene i skilsmissen vil ligge.

Flokene er både Storbritannia og EU klare over, men både Storbritannias statsminister Theresa May og Tyskland forbundskansler Angela Merkel lover til hvert sitt folk at de skal komme godt ut av skilsmissen.

Redd for «ego-trip»

Lovnadene til tross. Frankrikes president Emmanuel Macron er redd unionen vil komme splittet ut av skilsmissen. Han er redd hvert enkelt EU-land vil tenke mer på seg selv enn unionen.

Macron sier i et intervju med avisa The Telegraph at han har sagt til lederne av de europeiske landene at de må være fokusert på EUs «kollektive interesse» under brexit-forhandlingene, slik at de 27 medlemslandene ikke kommer i en «ugunstig situasjon».

Presidenten sier at det vil bli konsekvenser for unionen dersom enkelte land vil bruke forhandlingene til å følge sine egne interesser, og at EU og medlemslandene må unngå «fangens dilemma».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer