Redd for å føde

Sykepleierstudenten ble arrestert 1.januar i fjor, men løslatt av forhørsretten tre dager senere. 2.april hentet politiet henne på nytt. Gravid i femte-sjette måned satt hun seks uker i fengsel med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dagboka si beskriver hun angsten for at det ufødte barnet skulle ta skade av fengselsoppholdet:

«Tenker mye på hvordan det barnet jeg bærer har det og hvor mye av denne tunge tiden hun/han sanser og føler. Er bekymret for at min belastende og stressende situasjon skal påvirke barnet negativt og sette i gang en for tidlig fødsel.»

-Jeg fryktet at jeg skulle føde før jeg slapp ut av varetekt. Var livredd for at de skulle ta ungen fra meg. Lettelsen var stor da jeg ble løslatt 13.mai, og enda større da riksadvokaten i november konkluderte med henleggelse, forteller 25-åringen som nå er ferdig utdannet sykepleier.

I mellomtida kom barnet hennes til verden. I august fødte hun en gutt.

-Det går bra med ham. Men jeg unner ingen opplevelsen av å være i fengsel uskyldig og gravid. Transport fram og tilbake til politihuset i håndjern. Nedverdigende avkledning og kroppsvisitasjon som ikke kan ha hatt annet formål enn å trakassere. For hvordan skulle jeg kunne smugle noe inn i fengselet når hendene var lenket til hverandre og politiet aldri var mer enn to meter unna? Jeg har mistet alle illusjoner om rettssikkerheten i Norge, sier sykepleieren.

Og takker folk rundt seg for at hun ikke brøt sammen:

-Ingen av vennene mine har sviktet meg. Mamma og samboeren hennes er der for meg hele tida. Advokatene har vært fantastiske og sykepleierhøgskolen helt utrolig. Uten dette ville jeg aldri stått oppreist i dag, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer