Redd for å miste flyet - sendte bombetrussel

Nå må Angela Sceats møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske avisa The Sun som skriver om saken i dag. Australske Angela Sceats (19) fryktet at hun skulle komme for sent til å rekke et Ryanair-fly fordi hun hadde kjørt til Gatwick flyplass i stedet for Stansted i november i fjor.

Sceats bestemte seg derfor for å forsinke flyet og sendte sms til romvenninnen og ba henne om å ringe inn en bombetrussel mot flyet.

«Bombe om bord»

«Kan du ringe politiet og si at det er en bombe på 20.10-flyet fra Stansted til Dublin? Nummeret er 999. Gjør det nå,» sto det i tekstmeldinga som venninnen Angela Forster mottok.

Forster svarte tilbake: «Seriøst?» og fikk ny melding fra Angela Sceats:

«Absolutt. Fort deg. Gjør det fra en myntautomat på utsiden. Bruk aksent når du snakker.»

I en tredje melding het det at venninnen skulle si til politiet at en mann truet henne med pistol og tvang henne til å ringe.

Avslørt av venninnen

Redd for å miste flyet - sendte bombetrussel

Den overraskede venninnen ringte politiet, men sa noe annet enn Sceats hadde ønsket da hun snakket med operasjonsentralen.

- Jeg har fått en beskjed fra en venninne som skal være med på 20.10-flyet. Hun sier at jeg skal ringe politiet og at det er en bombe om bord. Jeg vet ikke så mye mer, dere kan få telefonnummeret hennes, sa Forster til politiet.

Deretter beskrev hun venninnen og fortalte at Sceats var på vei til Stansted.

På spørsmål fra politiet om det hele kunne være en spøk, svarte Forster:

- Jeg tror slett ikke at hun ville gjøre dette som en spøk.

Tre fly ble holdt tilbake og kontrollert på grunn av telefonsamtalen. Sceats ble arrestert da hun dukket opp på Stanstead og siktet for bombemeldingene.

Rettssaken går i Chelmsford Crown Court i Essex. Selv hevder Sceats at meldingene var en dum spøk som ikke skulle tas alvorlig.

- Jeg er svært lei meg, sa 19-åringen i retten i går.

BOMBESPØK: Angela Sceats møter nå i retten etter å ha sendt flere tekstmeldinger om bombetrusler for å forsinke et fly.