LIKESTILLINGSMAS: - Man må mase om likestilling, hvis ikke, opplever man tilbakeslag, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Hun er en av kandidatene til å bli ny nestleder i Ap, men konkurrerer mot Hadia Tajik og Jette Christensen. Foto: SVEINUNG U. YDDESTAD/DAGBLADET
LIKESTILLINGSMAS: - Man må mase om likestilling, hvis ikke, opplever man tilbakeslag, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Hun er en av kandidatene til å bli ny nestleder i Ap, men konkurrerer mot Hadia Tajik og Jette Christensen. Foto: SVEINUNG U. YDDESTAD/DAGBLADETVis mer

- Redd for å være dårlig mor

Som ung AUF-jente var hun ikke i tvil om at familie og toppolitikk lett lot seg kombinere. Nå, 20 år senere, innrømmer trebarnsmoren Anniken Huitfeldt at det har vært langt tøffere enn forventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det har til tider vært tøft. Jeg har vært veldig redd for å bli en dårlig mor, sier Huitfeldt (45) til Dagbladet.

Fortsatt blir kvinnelige toppolitikere spurt om hvordan de klarer å kombinere jobb og familie. Og skjønnhetspresset har økt.

Huitfeldt nevnes som en av tre kvinner som kan bli ny nestleder i Arbeiderpartiet. Etter det Dagbladet erfarer, er valgkomiteen per nå delt i tre, mellom Hadia Tajik, Jette Christensen og Anniken Huitfeldt. Hennes eget fylke, Akershus, er blant dem som ønsker henne inn i partiledelsen sammen med Jonas Gahr Støre, Trond Giske og en ny kvinnelig partisekretær.

Andre mener det må bli Hadia Tajik eller Jette Christensen, for å sikre fornyelse. Huitfeldt har erfaring som leder av tre departementer, som leder av Stortingets utenrikskomité, som AUF-leder og som leder av Ap?s Kvinnenettverk i åtte år. Men det er nettopp lang erfaring som blir brukt mot henne, fordi hun som 45 år gammel kvinne ikke blir sett på som et friskt pust i en ledelse sammen med Trond Giske (48) og Jonas Gahr Støre (54).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn