- Redd for å være dårlig mor

Som ung AUF-jente var hun ikke i tvil om at familie og toppolitikk lett lot seg kombinere. Nå, 20 år senere, innrømmer trebarnsmoren Anniken Huitfeldt at det har vært langt tøffere enn forventet.

LIKESTILLINGSMAS: - Man må mase om likestilling, hvis ikke, opplever man tilbakeslag, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Hun er en av kandidatene til å bli ny nestleder i Ap, men konkurrerer mot Hadia Tajik og Jette Christensen. Foto: SVEINUNG U. YDDESTAD/DAGBLADET
LIKESTILLINGSMAS: - Man må mase om likestilling, hvis ikke, opplever man tilbakeslag, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Hun er en av kandidatene til å bli ny nestleder i Ap, men konkurrerer mot Hadia Tajik og Jette Christensen. Foto: SVEINUNG U. YDDESTAD/DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har til tider vært tøft. Jeg har vært veldig redd for å bli en dårlig mor, sier Huitfeldt (45) til Dagbladet.

Fortsatt blir kvinnelige toppolitikere spurt om hvordan de klarer å kombinere jobb og familie. Og skjønnhetspresset har økt.

Huitfeldt nevnes som en av tre kvinner som kan bli ny nestleder i Arbeiderpartiet. Etter det Dagbladet erfarer, er valgkomiteen per nå delt i tre, mellom Hadia Tajik, Jette Christensen og Anniken Huitfeldt. Hennes eget fylke, Akershus, er blant dem som ønsker henne inn i partiledelsen sammen med Jonas Gahr Støre, Trond Giske og en ny kvinnelig partisekretær.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.