- Redd for barna mine

- Jeg var mest redd for ungene, sier Rajaa Soukkari som ble reddet ut av bygården som brant i Gamlebyen i Oslo natt til i går. 60 mennesker ble boligløse. Brannen er trolig påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygården i Schweigaards gate fikk omfattende vann- og brannskader da det brøt ut brann natt til lørdag.

Det er andre gang på under et halvt år det brenner i den store bygården som eies av Boligetaten i Oslo, og hvor det bor mange store barnefamilier. Politiet vet foreløpig ikke hva som forårsaket brannen.

Beboerne har vært engstelige for en ny brann etter at bygården ble forsøkt påtent natt til nyttårsaften i fjor. Derfor var det satt opp lapper i alle etasjer om at søppel og papir ikke måtte plasseres i oppgangene.

Nå er beboerne både husløse og redde for hva som kommer til å skje i framtida med den store bygården.

Alarmen sviktet

Rajaa Soukkari forteller at hun våknet av bråk utenfor. Hun kikket ut, så noen politibiler og trodde først det var gatebråk. Til hun kjente røyklukta. Hun hørte ingen alarm. Med et barn på tre måneder, et annet på ett år og en åtteårig sønn klarte hun og ektemannen å komme seg ut. Det var noen skrekkfylte minutter.

- Vi visste først ikke om vi kunne gå ned oppgangen, eller om vi måtte hoppe ut av vinduet, forteller hun.

Det brenner mye i Norge, synes Rajaa, som er fra Syria og har bodd i gården i åtte år.

I går formiddag sto mange av beboerne og ventet tålmodig utenfor huset, i håp om å få komme inn og hente det aller nødvendigste som briller og medisiner. Men bygården hadde så store skader at beboerne måtte følges inn av politiet en for en.

Taket raste

Politiet og brannvesenet fikk vite om brannen klokka 03.40 natt til i går. Store deler av taket i den fem etasjes store bygården raste sammen som følge av brannen.

Først ved 06-tida om morgenen kunne brannvesenet starte etterslokking. Da hadde røykdykkere evakuert beboerne og sjekket at alle var kommet seg ut av leilighetene. I alt 67 personer ble evakuert.

Flere biler som sto i nærheten ble også skadd.

Det bor store barnefamilier med mange barn i bygården. De fleste ble innlosjert på Rica Hotell inntil videre.

<B>TAKET SVIKTET:</B> Flammene grep et kraftig tak i den svære bygården i Schweigaards gate i Oslo, så blant annet taket raste sammen.