Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redd for folks forventninger

Tonje Kristiansen (22) skal snart i gang med andre og siste året med teaterstudier i New York. Datteren til Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen synes oppveksten i filmfamilien har gitt henne verdifull ballast, men føler at kjendisnavnet kan hemme hennes egen utvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Som kjendisbarn er man ofte veldig redd. Redd for folks forventninger og forutinntatte holdninger. Det man gjør blir lagt bedre merke til. Vi stiller ikke på lik linje med andre, får ikke samme muligheten til å prøve og feile. Spesielt ikke når man har gjort så mye sammen med foreldrene sine som jeg, sier Tonje, som har medvirket i tre av foreldrenes filmer, «Hud», «Høvdingen» og «Måker».

Men i New York føler hun seg fri og avslappet. Der får hun utvikle seg i fred.

Oppvokst med film

Tonje er ikke i tvil om at familiebakgrunnen har hatt betydning for hennes yrkesvalg.

- Det er klart jeg er blitt grundig påvirket gjennom oppveksten. Jeg ble dratt inn i noe voldsomt allerede som liten. Foreldre bringer naturlig nok sine interesser inn i familien. Jeg ble nysgjerrig og ville se hvilke muligheter jeg selv hadde. Nå må jeg finne ut om jeg kan føre toget videre, eller om jeg bør hoppe av, fortsetter teaterstudenten.

Overlevelsesplan

I likhet med mamma Vibeke har Tonje også prøvd seg som fotomodell og manusforfatter.

Men nå har Tonje foreløpig lagt andre drømmer og prosjekter til side. Hun skriver en overlevelsesplan for det kommende året på Lee Strasberg School i New York og vil bare konsentrere seg om å bli skuespiller.