Redd for tekstmeldinger

Tekstmeldinger med mobil er blitt en het potet i filippinsk politikk. President Joseph Estrada frykter nemlig at de brukes til å spre vitser og rykter om ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filipinere er blant verdens største brukere av SMS, tekstmeldinger med mobil. Men nå er det tydeligvis gått for langt for noen. De største mobilselskapene på Filippinene kjører nå helsides annonser i dagspressen, der de ber brukerne være «mer ansvarlige» når de sender tekstmeldinger.

Aprilspøker om at paven er død, og rykter om at president Estrada snart skal kastes i et miltærkupp skaper nemlig furore på det SMS-glade øyriket. For ikke å snakke om vitsene på hans bekonstning. En av dem går slik:

«Kommunist-geriljaen NPA har kindappet Erap (Estradas kallenavn, red. anm). De krever en høy sum med løsepenger, hvis ikke den betales truer de med å løslate gisselet.»

Ifølge BBC bekymrer nå myndighetene seg for at SMS-teknologien bidrar til å øke motstanden mot Estradas regime, som opposisjonen beskylder for å være inkompetent og korrupt. Politisk press skal dermed ha ført til at mobilselskapene nå henstiller brukerne til mer ansvarlig tasting.

LATTERLIGGJORT: Filippinenes President Joseph Estrada liker ikke å bli gjort narr av via tekstmeldinger. Her avbildet over lunsjbordet. Foto: AP/SCANPIX