Redd Gazas befolkning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den massive israelske invasjonen i Gaza har

trappet opp den blodige konflikten på en dramatisk måte. Flere tusen israelske soldater og flere hundre stridsvogner er inne på den tett befolkede landstripa. Samtidig fortsetter den massive bombingen fra lufta. Målene for israelske krigshandlinger er Hamas’

militære kapasiteter, men det er sivilbefolkningen som blir rammet hardest. Det meldes om flere titalls drepte palestinere etter bombenedslag blant annet i en moské og i et grønnsakmarked. Dødstallene er på ei uke kommet opp i flere hundre. De norske legene Mads Gilbert og Erik Fosse mottar døde og sårede i store antall på et sparsommelig utstyrt sykehus inne på Gaza-stripa. Det er ingen grunn til å tvile på deres dramatiske beskrivelse av situasjonen.

«Vi vasser i død, blod og amputater».

Den norske regjeringen tar sterkt avstand fra

invasjonen og krever at de israelske troppene umiddelbart trekker seg ut. Regjeringen fritar ikke Hamas for ansvar men beskriver Israels maktbruk som «uproporsjonal» og påpeker at den palestinske

befolkningen ikke har noen steder å gjemme seg. Samtidig er det åpenbart at det pågår intenst

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer