BAMSEN DREPT: I dag tidlig ble bjørnen skutt etter at den i går angrep Per Hedberg. Foto: Daniel Sjöholm/Expressen
BAMSEN DREPT: I dag tidlig ble bjørnen skutt etter at den i går angrep Per Hedberg. Foto: Daniel Sjöholm/ExpressenVis mer

- Redd meg, jeg har blitt bitt av en bjørn. Jeg dør

Angrepet jeger ringte sin bror fra de svenske skoger. Bjørnen skutt i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Per Hedberg (55) fra Kilafors var i går på elgjakt sammen med sin bror Tommy Hedberg sør for Bollnäs ved Kilafors i Sverige. I 13-tida fikk Tommy en svært dramatisk telefon fra sin bror.

- Redd meg, jeg har blitt bitt av en bjørn, ringe ambulanse, jeg dør, hørte han fra andre sida av røret, skriver avisa Dagens Nyheter.

Han trodde hunden hadde fått los på en elg og fulgte etter, men det viste seg å være en bjørn.

- Jeg visste ikke akkurat hvor han befant seg, men jeg tipper det var noe kilometer fra meg.

- Etter at jeg hadde pratet med ham, ringte jeg nødtelefonen og en svoger som hadde bil. Det var han som fant broren min, det var rødt i snøen, sier Tommy til avisa.

Skutt i dag Til sammen seks mann bar den skadde 55-åringen gjennom tett kratt og ned en bakke 400 meter til bilen. Derfra ble han fraktet med helikopter til sykehus der han ble operert. Han skal ha vært bevisst hele veien.

I dag tidlig gikk et spesialteam ut på jakt etter bamsen. Expressen.se skriver at de fulgte blodsporene og i 10-tida i dag ble den skadeskutte bjørnen funnet og skutt, skriver avisa.

- I 08-tida i dag gjorde vi et ettersøk etter bjørnen og o 10-tida ble den påtruffet. Den var skadeskutt og da var det ingen annen mulighet enn å avlive den, sier pressevakt Paul Edenström i Gävleborg län til Dagbladet.

Det viste seg å være en fullvoksen hann.

Skjøt bjørnen - Jegeren har fått fyrt av et skudd på bjørnen før den ble angrepet, sier Edenström.

Bjørnen skal nå fraktes til Uppsala for undersøkelse. Politiet har startet etterforskning, men mistenker ikke at det har skjedd noe ulovlig.

- Det er i utgangspunktet ikke lov å skyte bjørn nå, men vi mistenker ikke at det har skjedd noe straffbart. Vi kommer til å sammenligne informasjonen vi har fått fra den skadde jegeren med skadene på bjørnen. Om dette ikke stemmer overens, er det mulig det åpener for ytterligere etterforskning, men per nå mistenker vi ikke noe straffbart, sier pressevakta.

Han forteller at jegerens hund fulgte elgspor og jegeren fulgte etter. Da angrep bjørnen plutselig.

- Siste informasjon fra sykehus er at han er alvorlig, men ikke livstruende skadet, sier Edenström.

Dagbladet kommer med mer.