- Redd norske pensjonister fra ruin og nød i Sverige

Dagbladets sak om skattedramaet mange norske pensjonister opplever, er bare toppen av isfjellet.

DEMONSTRASJON: Oppstyret nå er ikke første gangen norske pensjonister i Sverige, som Anders Fredrik Bergersen i bildet, protesterer mot skattebomba svenske myndigheter har servert dem. Her fra demonstrasjon i Oslo i fjor. Foto: Jørn Tore Weckhorst
DEMONSTRASJON: Oppstyret nå er ikke første gangen norske pensjonister i Sverige, som Anders Fredrik Bergersen i bildet, protesterer mot skattebomba svenske myndigheter har servert dem. Her fra demonstrasjon i Oslo i fjor. Foto: Jørn Tore Weckhorst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trolig har flere hundre norske pensjonister fått, eller de vil få, enorme personlige skattekrav fra svenske myndigheter i tiden som kommer. For mange vil kravet bety ruin i alderdommen.

Dette har pensjonister som Anders Fredrik Bergersen og Jørn Tore Weckhorst (67) sett seg grundig lei på, og sendt Dagbladet en god del informasjon.

Den viser at saken om Mona Helene Johansen i Dals Långed i Dalsland, som stod i lørdagens avis, langt fra er unik. I tillegg er det kommet innspill fra enkeltpensjonister.

Nød og ruin - Norske pensjonister i Sverige er ikke rike skatteflyktninger fra Norge. Gi oss rettferdighet. Redd norske pensjonister fra ruin og nød i Sverige, skriver Bergersen til Dagbladet.

Han har samlet en liste på 79 personer/par som sitter i den svenske skattesaksa. I tillegg hevder han at det finnes en rekke personer som ønsker å være anonyme.

- De ønsker å være annonyme i vår skattesak, de tror de kan gjemme seg for svenske skattemyndigheter, sier han.

Men dessverre, så enkelt er det ikke.

Fortsetter skattekravet Har det svenske Statteverket først kastet sine lyseblå øyne på en norsk pensjonist, slipper vedkommende ikke unna. Ikke en gang om vedkommende melder tilbakeflytting til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer