Redde for å bevege seg utendørs i Aten

Hellas advart om økende rasistisk motivert vold.

Foto: AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI / SCANPIX
Foto: AFP PHOTO/ LOUISA GOULIAMAKI / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Greske myndigheter klarer ikke å takle den tiltakende bølgen av rasistisk motivert vold, ifølge Human Rights Watch, som forteller at innvandrere er redde for å bevege seg utendørs i Aten.

I en ny rapport skriver Human Right Watch (HRW) at politiet og rettssystemet i Hellas ikke klarer å forhindre og straffe et økende antall overfall mot innvandrere.

I tillegg vegrer ofrene seg for å anmelde overfallsmennene. Ingen er så langt blitt dømt for å ha brutt den greske loven om hatkriminalitet som ble vedtatt i 2008.

Selv om politiet er blitt oppfordret til å være spesielt oppmerksomme på denne typen lovbrudd, forteller ofre til rettighetsgruppa at de blir bedt om ikke å anmelde. De som likevel velger å gjøre det, må betale 100 euro - rundt 750 kroner - i gebyr, noe som ble introdusert i Hellas i 2010.

Folkevalgte høyreekstreme Rasistisk motivert vold skjer skremmende ofte i Hellas, ifølge HRW. Politiet i Aten har bekreftet at det den siste tiden har vært en økning i antall angrep mot innvandrere fra land utenom EU. Særlig følger politiet nøye med på motorsykkelgjenger av Gyllent daggry-tilhengere, sier en talsmann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer