Redde for å ta drosje i Oslo

Oslo Taxi blir nedringt av folk som er redde for å ta drosje. De krever hvit sjåfør og spør om det er mye våpen i bilene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Folk spør om alt mulig. Om det er trygt å kjøre med oss, om det er våpen i bilene, og de spør om A- og B-gjengen forteller Pia Hagen, som jobber på callsenteret til Oslo Taxi, til NRK.

Taxisjåfører er mistenkt av politiet for å hjelpe norsk-pakistanske gjenger, blant annet med å frakte våpen. Hele 40 sjåfører og eiere i det norsk-pakistanske miljøet er mistenkt.

Informasjonssjef i Oslo Taxi, Lars Dolva, sier til NRK at kundene skremmes av det som har kommet fram.

- At det er mistanke om frakt av våpen, gjør denne saken mye mer alvorlig for publikum. Jeg håper nå at samferdselsmyndighetene og politiet tar tak i disse 40 sjåførene, for de vet hvem dette er, og vi vet det ikke.

Det antas at drosjene frakter gjengmedlemmer til og fra åsteder for kriminelle handlinger. En drosje er også stoppet med amfetamin hentet fra et narkotikadepot i Oslo-området.

- Mange sier at de ikke vil kjøre med oss hvis de ikke får en hvit sjåfør, men det kan ikke vi garantere. Vi behandler alle våre sjåfører som norske, uansett hudfarge, sier Hagen.

SKREMTE KUNDER: Avsløring om kriminalitet blant drosjesjåfører skremmer folk i Oslo. Foto: KNUT FALCH/Scanpix
SKREMTE KUNDER: Avsløring om kriminalitet blant drosjesjåfører skremmer folk i Oslo. Foto: KNUT FALCH/Scanpix Vis mer