REDD: - Jeg ble veldig redd og tenkte på mine barn. Det er første gang jeg hører slike skudd i Norge, sier syvbarnsfaren Satar Al-Shummari (48) til Dagbladet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
REDD: - Jeg ble veldig redd og tenkte på mine barn. Det er første gang jeg hører slike skudd i Norge, sier syvbarnsfaren Satar Al-Shummari (48) til Dagbladet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

Redde naboer vil flytte

- Vi er ikke sikre på om det er trygt her, sier syvbarnsfaren Satar Al-Shummari (48).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| TØYEN(Dagbladet): - Jeg ble veldig redd og tenkte på mine barn. Det er første gang jeg hører slike skudd i Norge, sier syvbarnsfaren Satar Al-Shummari (48) til Dagbladet.

Naboen forteller at kona og de to eldste barna våknet av skuddene i natt. abolaget.

Al-Shummari er nabo til mullah Krekar i Heimdalsgata 36 på Grønland i Oslo. Ukjente gjerningspersoner løsnet flere skudd mot Krekars leilighet i natt. Det ble også funnet en utbrent bil i nærheten.

I SIKKERHET: Mulla Krekar føres bort i politibil etter skytingen mot leiligheten hans i Heimdalsgata 36 i Oslo like før klokka 02 i natt. Flere skudd ble avfyrt gjennom et vindu - Krekars svigersønn ble truffet i armen. FOTO: BENJAMIN BAKKEN, KRIMFOTO.
I SIKKERHET: Mulla Krekar føres bort i politibil etter skytingen mot leiligheten hans i Heimdalsgata 36 i Oslo like før klokka 02 i natt. Flere skudd ble avfyrt gjennom et vindu - Krekars svigersønn ble truffet i armen. FOTO: BENJAMIN BAKKEN, KRIMFOTO. Vis mer

Svigersønnen hans ble skutt i armen og ført til Legevakta for behandling. Det var til sammen fem personer i leiligheten da skuddene falt.

Ble redd- Vi vurderer nå å flytte. Vi er ikke sikre på om det er trygt her. Vi har vinduer som vender ut mot bakgården, sier han og peker mot kjøkkenvinduet. Al-Shummari bor i fjerde etasje i samme bygård som Mullah Krekar, og har leilighet rett under Krekars leilighet.

GJEMTE SEG: 
- Jeg hørte skuddene og ble redd, sier Amna Ullah (13). Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
GJEMTE SEG: - Jeg hørte skuddene og ble redd, sier Amna Ullah (13). Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Flere naboer Dagbladet har snakket synes det er skremmende og utrivelig at slikt skjer i nabolaget deres. Flere som var på vei til jobb eller skole i dag tidlig hørte og så det som skjedde i nabolaget i natt.

- Jeg hørte skuddene og ble redd, sier Amna Ullah (13). Faren, Imam, var ble også skremt da han hørte skuddene.

VÅKNET: - Samboeren og jeg våknet av skytingen. Jeg er nesten litt lettet over at det var skyting mot Krekar, da det betyr at det ikke var tifeldig vold, sier Roger Kristiansen (33).
VÅKNET: - Samboeren og jeg våknet av skytingen. Jeg er nesten litt lettet over at det var skyting mot Krekar, da det betyr at det ikke var tifeldig vold, sier Roger Kristiansen (33). Vis mer

- Jeg opplever Krekar-familien som veldig hyggelige, og syns det er ille noen skyter mot dem, sier Inam Ullah (40)

Våknet av skytingen - Samboeren og jeg våknet av skytingen. Jeg er nesten litt lettet over at det var skyting mot Krekar, da det betyr at det ikke var tilfeldig vold, sier Roger Kristiansen (33).

MULIG SAMMENHENG:  En mørk BMW stasjonsbil uten skilter ble satt i fyr og totalskadd to kvartaler unna Krekars leilighet rundt tidpunktet da skytingen skjedde og to ukjente menn løp fra Heimdalsgata. Politiet tror det er en sammenheng. FOTO: TOMM W. CHRISTIANSEN.
MULIG SAMMENHENG: En mørk BMW stasjonsbil uten skilter ble satt i fyr og totalskadd to kvartaler unna Krekars leilighet rundt tidpunktet da skytingen skjedde og to ukjente menn løp fra Heimdalsgata. Politiet tror det er en sammenheng. FOTO: TOMM W. CHRISTIANSEN. Vis mer

Mohammad Hassan (15) er nærmeste nabo til Krekar-familien og sier at han kjenner familien godt. Han våknet av skuddene i natt, og sier at skuddene kom fra bakgården, og at det ble skutt igjennom vinduet. Han hørte tre eller fire skudd.

- Det var skremmende. Jeg gikk først ut i stua. Etterpå løp jeg inn på rommet mitt, der det ikke er vinduer, for å være i sikkerhet, sier han. Dagbladet traff Mohammad på vei til skolen i dag.

- SKREMMENDE: Mohammad Hassan (15) synes nattas hendelse er skremmende. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
- SKREMMENDE: Mohammad Hassan (15) synes nattas hendelse er skremmende. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

- Jeg så hele familien ble evakuert ut, sier Hassan, som går på skole med en av barna til Krekar.