Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redde og fortvilte

IZMIR, TYRKIA (Dagbladet): Linda Tøssebro fra Bergen tok i natt ingen sjanser. Etter meldingen om drapet og voldtekten turte ikke bergenskvinnen lengre å bo alene på rommet sitt. Hun flyttet i natt inn på rommet hos en av de andre på behandlingssenteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart at man får angst av slike nyheter. Jeg går ikke alene fra spisesalen til rommet mitt i kveld. Jeg har allerede ordnet meg slik at jeg kan sove på rommet til en av de andre kvinnene fra Bergen som jeg har blitt kjent med her nede, sier Tøssebro til Dagbladet.

Hun tok med seg de viktigste sakene sine i en ryggsekk og flyttet inn hos veninnen i natt.

Brøt ut i gråt

Det var oversykepleier Åse Lindrupsen som fikk den vanskelige jobben med å fortelle de grufulle nyhetene til de litt under 100 norske på behandlingssenteret. Informasjonen ble gitt under middagen i går kveld.

Svært mange brøt ut i gråt, og oversykepleieren hadde selv problemer med å kontrollere følelsene sine.

- Vi er i sjokk. Dette er helt uvirkelig, sa flere av de norske revmatiker-pasientene til Dagbladet etterpå. I den norske gruppen er det mange kvinner, mange av dem på samme alder eller eldre enn kvinnen som er drept.

Åse Lindrupsen ba alle sammen hjelpe hverandre gjennom den tøffe tiden de har foran seg. De som er på senteret nå, skal være der to og en halv uke til. Tirsdag kommer 85 nordmenn til.

- Jeg tror ikke at folk vil bli redde for å bevege seg utenfor området, men de vil nok ikke gå alene noe sted. Det har vi også advart de mot, sier Åse Lindrupsen til Dagbladet.

På likskue

Tankene til den fleste på senteret i Izmir gikk i går til ektemannen og de to voksne barna til den 47-årige kvinnen. De kom til Izmir onsdag, og fikk ved ankomst på senteret beskjeden om at Eileen Gullaksen var funnet død.

Tidlig i går deltok de på likskue for å identifisere den døde. Noen timer etterpå fikk familien beskjeden om at det ikke var en ulykke som hadde skjedd, men derimot en grufull forbrytelse.

Eileen Gullaksen reiste til Tyrkia på egen regning sammen med en veninne. Hun var ikke en del av behandlingsopplegget som trygdeverket i Norge betaler, men kjøpte selv behandling på senteret. Det samme gjorde veninnen. Veninnen har det veldig vanskelig nå. Både 47-åringens nærmeste familie og veninnen hennes blir nå tatt hånd om av de norske sykepleierne som jobber på senteret.