Redder bilskilt-produksjon

Samferdselsministeren utsetter konkurranseutsetting av bilskiltproduksjon i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter at Dagbladet.no skrev at rundt 100 attføringsplasser sto i fare for å forsvinne, fordi Statens vegvesen planla konkurranseutsetting av bilskilt, har regjeringen reagert.

Innen nyttår måtte Statens vegvesen si opp avtalen med de ti produsentene av bilskilt i Norge. Deretter skulle en årlig produksjon av 600 000 skilt settes ut på anbud fra 2007.

- Jeg har i dag bedt Statens vegvesen om ikke å si opp avtalene med bilskiltprodusentene. Jeg ønsker en bred gjennomgang og utredning av saken, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til Dagbladet.no.

Det betyr at attføringsbedriftene får beholde produksjonen til minst 2008.

Får bedre tid

- Dette var veldig gledelig nyheter. Nå får vi bedre tid til å planlegge vår aktivitet og vi ser frem til å møte samferdselsministeren for å legge frem vår sak, sier Sigurd E. Gjertsen. Han er leder i bilskiltgruppen for de norske attføringsbedriftene.

- Jeg er ikke motstander av konkurranseutsetting, men min holdning er at så langt det er mulig så skal man opprettholde disse attføringsarbeidsplassene i Norge, sier Navarsete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer