Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Redder bilskilt-produksjon

Samferdselsministeren utsetter konkurranseutsetting av bilskiltproduksjon i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Dagbladet.no skrev at rundt 100 attføringsplasser sto i fare for å forsvinne, fordi Statens vegvesen planla konkurranseutsetting av bilskilt, har regjeringen reagert.

Innen nyttår måtte Statens vegvesen si opp avtalen med de ti produsentene av bilskilt i Norge. Deretter skulle en årlig produksjon av 600 000 skilt settes ut på anbud fra 2007.

- Jeg har i dag bedt Statens vegvesen om ikke å si opp avtalene med bilskiltprodusentene. Jeg ønsker en bred gjennomgang og utredning av saken, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til Dagbladet.no.

Det betyr at attføringsbedriftene får beholde produksjonen til minst 2008.

Får bedre tid

- Dette var veldig gledelig nyheter. Nå får vi bedre tid til å planlegge vår aktivitet og vi ser frem til å møte samferdselsministeren for å legge frem vår sak, sier Sigurd E. Gjertsen. Han er leder i bilskiltgruppen for de norske attføringsbedriftene.

- Jeg er ikke motstander av konkurranseutsetting, men min holdning er at så langt det er mulig så skal man opprettholde disse attføringsarbeidsplassene i Norge, sier Navarsete.

Hun er også bekymret ut fra et sikkerhetsaspekt om produksjonen flyttes ut av landet, til f. eks Tyskland. Bilskilt er verdifulle for kriminelle og kan sammenlignes med offentlige godkjennelsesdokumenter.

- Sikkerhetsspørsmålet er også noe jeg vil ha en bredere gjennomgang av før en endelig avgjørelse tas, sier Navarsete.

Les også: Håper å berge bilskiltansatte

TRENGER MER INFORMASJON: - Jeg vil nå ha møte med attføringsbedriftene for å høre deres syn på saken om konkurranseutsetting av bilskiltproduksjon, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til Dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!