«Hjelp til jul»:

Redder jula for 54 familier

- For meg handler denne tida om samhold, kjærlighet og å dele glede med de rundt seg. Derfor ønsker jeg å bidra til at flere kan få kjenne på julestemning.

- For meg handler denne tiden om samhold, kjærlighet og dele glede med de rundt seg. Derfor ønsker jeg å bidra til at flere kan få kjenne på julestemning. Sakshis innlegg på Finn.no heter «Trenger du hjelp til Jul - en hjelpende hånd til Jul». Der skriver Skashi at hun ønsker å hjelpe de som trenger litt ekstra hjelp i førjulstiden, og som kanskje ikke gleder seg til jul. Video: Sondre Nodland / Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Jeg synes det er veldig trist å tenke på at så mange ba om hjelp så fort. Det viser hvor mange i samfunnet som ikke har det så godt, og det er ekstra vondt å tenke på nå som jula nærmer seg.

Det sier Sakshi Malhotra (26) til Dagbladet. Hun har nettopp sluppet oss inn i boligen sin på Skøyen i Oslo. Hele stuegulvet er dekket med over 200 gaver, som skal sendes til 54 forskjellige enkeltpersoner og familier i Norge.

- Jeg hadde ikke sett for meg at dette skulle bli så stort. Jeg var egentlig inne på Finn.no for å se etter stuebord. Da så jeg at jeg kunne legge ut en annonse for å gi bort gaver. Så jeg la ut annonsen på kvelden forrige uke. Dagen etter hadde jeg tolv forespørsler. De fortsatte å renne inn.

MANGE GAVER: Sakshi Malhotra (26), søster Stuti Malhotra-Gunro og venninne Karin Allander pakker julegaver til mennesker med dårlig råd. Hun har hjelp av Stuti Malhotra-Gunro og Karin Allander. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MANGE GAVER: Sakshi Malhotra (26), søster Stuti Malhotra-Gunro og venninne Karin Allander pakker julegaver til mennesker med dårlig råd. Hun har hjelp av Stuti Malhotra-Gunro og Karin Allander. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Sakshis innlegg på Finn.no heter «Trenger du hjelp til Jul - en hjelpende hånd til Jul». Der skriver Sakshi at hun ønsker å hjelpe de som trenger litt ekstra hjelp i førjulstida, og som kanskje ikke gleder seg til jul.

«Jeg kan bidra til å handle inn julegaver til barn, mat eller en noe annet det skulle være behov for. Jula for meg handler om samhold, kjærlighet og dele glede med de rundt seg, derfor ønsker jeg å bidra til at flere kan få kjenne på julestemning, og hjelpe de som måtte trenge det! Om det er noe jeg kan bidra med i din/deres julefeiring ta gjerne kontakt så skal jeg prøve å hjelpe så godt jeg kan!».

NYE JULENISSEN? Sakshi Malhotra (26) sitter på gulvet og pakker julegaver til mennesker med dårlig råd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE JULENISSEN? Sakshi Malhotra (26) sitter på gulvet og pakker julegaver til mennesker med dårlig råd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lager julemiddag

Denne uka har hun sendt gaver ut til 54 personer, eller familier, som har kommet med julegaveønsker til henne. De fleste som har henvendt seg til henne er familier med små barn.

Onsdagskvelden ble brukt på en veldig spesiell gave. Hun laget julemat til en familie som aldri har spist norsk julemat før. Hun og noen venninner lagde en tradisjonsrik ribbemiddag til familien som spurte om å få prøve norsk julemat.

GAVEDRYSS: Sakshi Malhotra har brukt mye tid i førjulen på å samle inn gaver. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GAVEDRYSS: Sakshi Malhotra har brukt mye tid i førjulen på å samle inn gaver. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Noen får ikke noe

- Flere kommer til å se hva du gjør her, hva håper du det vil føre til?

- Jeg håper det fører til at flere ser hva som skjer i samfunnet vårt. At de som er heldigere enn andre, har muligheten til å gi. Det er snakk om ti kroner, 50 kroner. Bruk nærmiljøet og prøv å få til en sånn spleis, der man kan hjelpe folk som trenger det.

- Det er så utrolig mange som trenger det i en sånn tid, i alle fall i juletida. Der ser man ekstra mye kjærlighet rundt seg i familie og gaver, det er veldig mye hos noen, men så er det noen som ikke får noe. Så la oss dele litt.

- Er det noen som har gjort spesielt inntrykk på deg?

- Ja, det er mange. Men spesielt en som kontaktet meg i går, skrev at hun satte pris på det jeg gjorde og at hun vil gjøre det samme selv, når hun har muligheten til det.

DONASJON: Ringo lekebutikk i Oslo donerte gaver til Sakshi. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet
DONASJON: Ringo lekebutikk i Oslo donerte gaver til Sakshi. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet Vis mer

Samlet inn 20 000

Dagbladet fikk høre om Sakshis forsøk på å hjelpe så mange som mulig gjennom Instagram.

Den siste uka har hun brukt historiefunksjonen hvor hun spør vennene sine på det sosiale mediet om de har noen kroner å overse, slik at hun kan kjøpe gaver til de som ikke har råd til det selv. Responsen fra vennene hennes har virkelig gjort uttelling.

- Den har vært enorm. Jeg er veldig takknemlig og føler meg veldig heldig som har de vennene jeg har. Det er cirka 45 stykker som har vipset meg, og jeg har vært og hentet gaver hos mange, som har store poser med gaver å gi bort. Og da er det snakk om klær i god stand, ikke gamle slitte klær.

Hun forteller at hun har samlet inn over 20 000 kroner fra vennene sine, i tillegg til donasjoner fra lekebutikken Ringo ved Colosseum senter.

- En del av pengene går til barneleker, og klær til både barn og voksne. Godt over halvparten gis ut i form av gavekort som kan brukes på dagligvarebutikker. Slik kan man velge selv hva man har mest behov for, sier Sakshi.

OVERRASKELSE: «Farmen»-Robert fikk seg en skikkelig overraskelse da hans ene datter dro frem årets julegave. Vis mer

- Betyr alt

Da Sakshi begynte prosjektet sitt henvendte seg til en rekke butikkjeder for å spørre om donasjoner, eller rabatter.

De eneste som besvarte henne var Ringo leketøysbutikk på Colosseum senter, som tilbød seg å bi bort en rekke leker. Sakshi får også sponset alt av emballasje, frakt, klær og sko av Netthandelsgruppen.

Dagbladet følger Sakshi inn på butikken i Oslo, hvor hun møter daglig leder Alex Krogh. Han vet hvor mye noen leker kan bety for håpefulle barn.

- Vi er veldig klar over at det er en del barn og voksne som kanskje ikke har mulighet til å gi så store, fine og flotte gaver, så da kan vi gi noe. For oss er det kanskje ikke det største i den store sammenhengen, men for de barna som får det her, så betyr det alt.

BIDRAR: Alex Krogh fant fram en rekke poser med leker som ble gitt til Sakshi, slik at hun kunne gi flere gaver til familiene med barn, som har henvendt seg til henne. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet
BIDRAR: Alex Krogh fant fram en rekke poser med leker som ble gitt til Sakshi, slik at hun kunne gi flere gaver til familiene med barn, som har henvendt seg til henne. Foto: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Dagbladet Vis mer

Krogh forteller at han håper mange kan bidra litt mer i jula.

- Hvis man legger sammen alle de små tingene så blir det en veldig stor totalsum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer