Redder klima i limo

Klimatoppene i København bruker 1200 limousiner og 140 privatfly

KLIMA-LIMO: President Barack Obama og andre topper farter rundt i svære limousiner under toppmøtet i København. Her setter Obama seg inn i sin limousine tidligere i høst. Foto: AP Photo/Gerald Herbert
KLIMA-LIMO: President Barack Obama og andre topper farter rundt i svære limousiner under toppmøtet i København. Her setter Obama seg inn i sin limousine tidligere i høst. Foto: AP Photo/Gerald Herbert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Målet er en global klimaavtale som drastisk reduserer klimautslippene, men under det to uker lange møtet i København, sparer ikke klimatoppene på klimagassene. De flyr inn i privatfly og farter rundt i den danske hovedstaden i svære limousiner. Utslippene tilsvarer de fra en middels stor by, skriver britiske Daily Telegraph

Gigantmøtet i København er trolig tidenes største internasjonale møte, og køen av celebriteter og statsledere er lang. Majken Friss Jørgensen er daglig leder i Københavns største limousinselskap. På en vanlig dag har de vanligvis tolv kjøretøy på veiene. Under klimatoppmøtet i dag hadde de 200 biler i drift.

For få limoer- Vi trodde ikke de skulle ha mange biler ettersom det er en klimakonferanse, men det virker som om noen så på værmeldingen i forrige uke, sier Jørgensen til Daily Telegraph.

Hun anslår det totale antallet limousiner til å bli om lag 1 200 under toppmøtet. Torsdag i forrige uke bestilte den franske delegasjonen ytterligere 42 limousiner.

- Vi har ikke nok limousiner i landet til å dekke etterspørselen. Vi må kjøre biler hundrevis av kilometer fra Tyskland og Sverige, sier Jørgensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer