Redder kongehuset

LONDON (Dagbladet): Prins William kan bli monarkiets redning. Den 16 år gamle prinsen har gitt britene tilbake troen på kongehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter Dianas tragiske død var den britiske kongefamilien svært upopulær på hjemmebane. Men sønnen har snudd stemningen mot kongefamilien.

Prins William blir karakterisert som en svært utadvendt ung mann. Han har mange venner på Eaton, hvor han går på skole, og deltar i alt fra skuespill, fotball, fester og samtaler med mediene.

Samlingspunkt

Prins William var den unge prinsen britene samlet seg om i sorgen etter hans mor. Prins Charles ble upopulær da han sviktet Diana, dronningen var gammeldags og utilnærmelig, prins Philip er det ingen som liker, prinsesse Anne blir betraktet som uhøflig, prins Andrew som en blek prins og Edward som en drømmer.

Alle tabbene familien gjorde i dagene etter Dianas død holdt på å ødelegge for kongefamilien. De lovet bot, bedring og fornyelse. På sett og vis har de holdt sine løfter.

Men det er prins William som har gitt britene tilbake troen på monarkiet.
Hele 62 prosent av britene mener nå at samfunnet går fra bra til verre dersom det skifter fra monarki til republikk. Bare 18 prosent mener at Storbritannia vil være bedre tjent med en president.

Og 54 prosent av britene mener at det er prins William som bør bli konge når dronning Elizabeth abdiserer.

I desember 1992 mente bare 18 prosent av britene at kronen skulle gå fra Elizabeth til William.

Har lært av feilene

Folket vendte seg imot kongefamilien etter tabbene i fjor, men nå ser kongefamilien ut til å være tilgitt. Hele 75 prosent av nasjonen mener familien Windsor lærte av sine tragiske feil.

GODT LIKT: Prins William blir karakterisert som en svært utadvendt ung mann.