Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet 1 500 fanger fra underjordisk IS-fengsel

Ble oppdaget under gjenerobring av stor by.

 SEIERSTEGN:  Irakiske soldater markerer seierstegn lørdag i framrykkingen for å gjenerobre byen Heet. Understøttet av en USA-ledet flystyrke, skal irakerne ha tatt kontrollen i landsbyen fra Al-Mamoura, vest for Ramadi. Den landsbyen var en viktig punkt å passere på veien til Heet. Foto: NAWRAS AAMER, EPA/NTB Scanpix.
SEIERSTEGN: Irakiske soldater markerer seierstegn lørdag i framrykkingen for å gjenerobre byen Heet. Understøttet av en USA-ledet flystyrke, skal irakerne ha tatt kontrollen i landsbyen fra Al-Mamoura, vest for Ramadi. Den landsbyen var en viktig punkt å passere på veien til Heet. Foto: NAWRAS AAMER, EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske styrker har satt fri 1 500 personer som ble holdt fanget av ekstremistgruppa IS i et underjordisk fengsel, opplyser myndighetene i landet.

Fangene ble satt fri under kamper for å gjenerobre byen Heet vest i Irak.

Byen var en av de største i Anbar-provinsen der IS fortsatt hadde kontroll. Irakiske sikkerhetsstyrker har nå gjenerobret deler av den.

- Under framrykningen for å frigjøre byen fra IS og fjerne gruppas organisasjon, oppdaget sikkerhetsstyrkene et stort fengsel, sier oberst Fadhel al-Nimrawi i det irakiske politiet.

Han opplyser at fengselet var under bakken og rommet 1 500 fanger.

En annen lokal tjenestemann i Anbar, Malallah al-Obeidi, bekrefter at så mange som 1 500 er løslatt etter aksjonen. Han sier de fleste er sivile.

IS tok kontroll over store områder nord og vest for Bagdad i 2014, men irakiske sikkerhetsstyrker har siden gjenerobret betydelige områder.

Offensiven for å gjenerobre Heet begynte i midten av mars.

(NTB-AFP).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram