Reddet 110 fra brennende båt

Tv-seerne fulgte det fire timer lange dramaet hvor over 100 kinesiske fiskere ble evakuert med helikopter. Flammene sto opp fra boligbåten som lå i kraftig sjø på grunn av en tropisk storm i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 08-tida norsk tid ble det fastslått at samtlige rundt 110 om bord var kommet i trygghet. Dramaet skjedde like utenfor kystbyen Kaohsiung i Taiwan.

- Nå som fiskerne er tatt i land, sjekker vi at alle er gjort rede for, sier kystvakt-talsmann Chang Yu-shih til lokal presse.

To av marinens Sikorsky Blackhawk-helikoptre gikk i skytteltrafikk til og fra den store boligbåten, men kunne bare dra opp to personer av gangen. Imens måtte de gjenværende stå sammenpresset helt foran i båten - dit flammene ennå ikke hadde nådd. Dramaet ble overført på tv-kanalen TVBS. Bildene viste flammer som skjøt ut fra motorrommet, og flere av de desperate fiskerne sto kun iført kortbukser.

Noen tok sjansen på å hoppe ut i det opprørte vannet hvor oppblåsbare redningsbåter ventet et stykke unna. Båtene kunne ikke nærme seg havaristen på grunn av de kraftige bølgene. Helikoptrene droppet redningsvester til mennene som ikke kunne gjøre annet enn å stå og vente på sin tur, melder nyhetsbyrået AP.

- En tropisk storm er på vei, og vi merker den allerede på de kraftige bølgene, opplyste kystvakta under aksjonen.

Flere fiskere er brakt til sykehus, mens noen titalls av dem fulgte redningsaksjonen fra land. Båten brukes som bolig for kinesiske fiskere som ikke har visum til å gå i land etter dagens økt på sjøen.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men en fisker sier til TVBS at en kortslutning startet flammene. Da var båten i ferd med å søke nødhavn på grunn av den tropiske stormen Nakri som var på vei med vindkast på opptil 65 kilometer i timen. De kraftige vindene gjorde at brannen spredte seg raskt, og boligbåten mistet raskt motorkraften.