Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet 129 arbeidere som var utsatt for mishandling på fabrikk

I Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mexicanske myndigheter har reddet 129 arbeidere, blant dem seks barn, som de sier ble mishandlet i en sørkoreansk tekstilfabrikk.

Fire sørkoreanere er pågrepet etter at ansatte på fabrikken i delstaten Jalisco pekte dem ut som eiere og arbeidsledere i firmaet Yes International.

121 kvinner og åtte menn, inkludert seks mindreårige på 16 og 17 år, ble tatt hånd om av myndighetene etter at de hadde fått et tips om forholdene i fabrikken i byen Zapopán.

Arbeiderne fortalte etterforskerne at de hadde vært utsatt for fysisk og seksuell mishandling, foruten trusler, psykologisk press og lange, intense arbeidsdager.

Ifølge Victor Manuel Torres Moreno i Mexicos arbeidsdepartement jobbet arbeiderne med giftige og brannfarlige materialer, uten at firmaet hadde brannvernsutstyr.

Arbeiderne hadde ikke kontrakter, arbeidet mer enn de lovlige åtte timene per dag, fikk bare 15 minutter til matpause og fikk ikke betaling for overtid.

(NTB)