Reddet 15-åring med veggpryden

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Veggpryden gjorde nytten da en 15 år gammel gutt ramlet i isvannet ved Skien i går. Vidar Sandvold grep med seg redningsbøyen som hang til pynt i kafeen der han satt, og fikk reddet den blåfrosne gutten opp av vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen og en kamerat gikk langs Langbrygga i Skien da uhellet skjedde. På grunn av snøfallet i går natt var det glatt på kaiene.

15-åringen skled på kaikanten og ramlet i vannet. Kameraten greide ikke selv å få gutten opp av vannet og løp for å hente hjelp.

Blåfrossen

- Jeg handlet vel på instinkt. Jeg har lagt merke til redningsbøyen tidligere og rev pynten ned av veggen før jeg sprang av gårde, forteller Vidar Sandvold.

Sammen med en av de ansatte på Boden Spiseri fikk kafegjest Sandvold festet bøyen rundt gutten og dratt ham opp av det kalde vannet i havnebassenget.

- Gutten hadde flaks, for vanligvis er det ikke åpent på kafeen så tidlig. Han var blåfrossen og greide ikke selv å ta tak i bøyen. Etter litt om og men fikk vi drat ham opp, sier Sandvold.

Det var også et hell i uhellet at gutten falt der han falt, for litt lenger ute er det sterke strømmer i vannet.

HMS «Hardy»

- Det henger nye redningstau langs brygga, men ikke akkurat der gutten falt, forteller Tommy Tinnholt som jobber ved Boden Spiseri.

- Vi er vant til at sommergjester ramler ut i havnebassenget, men vi var ikke forberedt på at det skulle skje nå vinterstid, sier Tinnholt.

At redningsbøyen fra HMS «Hardy» kom til nytte igjen, synes han bare er morsomt, så lenge det gikk bra med gutten.

Ambulanse og politi kom raskt til stedet, og den kalde og våte gutten ble pakket inn i ulltepper og tok turen om sykehuset for en liten sjekk.

REDDET: Den 15 år gamle gutten skled på kaikanten og ramlet ut i det iskalde vannet. Ved hjelp av den gamle redningsbøygen til HMS «Hardy», som hang til pynt, fikk kafégjest Vidar Sandvold dratt gutten opp av vannet.