BRANN: Disse dramatiske bildene ble fanget på video i Phoenix. Video: Storyful. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Se video

Reddet 3-åring fra flammer

Tidligere amerikansk fotballspiller klarte mirakuløst vis å ta imot barnet.

Publisert

Phillip Blanks (28) befant seg hos en kamerat i Phoenix fredag kveld da han plutselig hørte høye skrik og støy.

Han løp ut på gata og fikk øye på et inferno av flammer og røyk som kom ut av en leilighet i toppetasjen, ifølge Washington Post. En mor som sto på balkongen med et barn under armen, ble bedt om å slippe barnet ned.

Blanks er tidligere amerikansk fotballspiller for Kalamazoo Central videregående skole i Michigan. Han blir sett på som en stor spiller.

I filmen ser man Blanks, som tidligere også har tjenestegjort i US Marines, akkurat rekke bort i tide for å ta imot barnet som blir kastet ned.

- På en eller annen måte klarte jeg å ta ham imot, har Blanks sagt etter hendelsen, skriver Washington Post.

I følge Blanks var den raske reaksjonen et resultat av fortida som marinesoldat og atletiske instinkter som han har fra sin tid som amerikansk fotballspiller.

I dag jobber Blanks som vekter og har fortalt at å hjelpe andre i nød er noe som faller ham helt naturlig.

SE TV: Mandag brant det i et trehus nederst i Hasleveien i Oslo. Siste: Politiet har pågrepet én person i forbindelse med brannen, og de søker etter to personer til. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Flere helter

Moren til gutten forsvant inn i leiligheten igjen etter å ha kastet ned sønnen fordi datteren på 8 år fortsatt var innendørs, ifølge rapportene.

Frisøren D’Artagnan Alexander (42) var på vei til jobb da han kjørte forbi leiligheten, og fikk med seg skrikene og flammene.

- Jeg har en 3-åring og en 9-åring hjemme selv, så da jeg hørte at det befant seg barn der inne, traff det meg langt inn i hjerterota, sier Alexander, som raskt kom seg ut av bilen og løp mot brannen.

Uten å nøle tok han seg inn i bygningen, og opp i etasjen hvor leiligheten ligger.

- Jeg hørte noen som skrek der inne, og jeg fant jenta. Alt skjedde så fort, og jeg handlet på instinkter, sier etter hendelsen ifølge Washington Post.

Phillip Blanks, som har beskrevet hendelsen som både emosjonell og gikk personlig bort til en lokal nyhetsreporter for å finne ut av hvem den andre helten var.

- Han fortjener mer ros enn meg, skal Blanks ha sagt.

- Phillip sendte meg en tekstmelding og takket meg. Jeg ønsker også å takke ham, sier Alexander.

Mor døde

Begge barna ble fraktet til sykehus med mindre skader.

- Å redde livet til disse barna har forandret perspektivet mitt. Livet er så kort, forteller Blanks.

Før han legger til at den ekte helten er barnas mor, som kjempet for livet til sine barn. Dessverre var hun ikke like heldig selv - hun ble funnet død av nødetatene en stund seinere, ifølge lokalavisa AZ Central.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer