Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet 33 mishandlede sirkusløver: - Aldri vært ute i naturen

Ble sendt i ett og samme fly til Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33 vanskjøttede løver ble sendt hjem i ett og samme fly til Sør-Afrika etter å ha blitt berget fra et sirkusliv i Peru og Colombia.

- Disse løvene har vært gjennom helvete på jord. Nå skal de hjem til paradis, sier Jan Creamer, president i Animal Defenders International (ADI).

Dyrevernsorganisasjonen har bidratt til å samle løveflokken som la ut på den lange flyreisen fra Lima til Johannesburg fredag.

De 33 kattedyrene ble tatt hånd om da villdyr på sirkus ble forbudt i Peru i 2011 og i Colombia to år senere.

- Det er virkelig vidunderlig at disse løvene, etter et liv med lidelse og misbruk i sirkuser, skal reise hjem til Afrika, sier Creamer.
Knuste tenner De 33 løvene var i svært dårlig forfatning - syke, underernærte og plaget av parasitter, da de ble berget. Nesten alle hadde fått klørne fjernet, én har mistet et øye og mange har knuste eller ødelagte tenner.

Etter flere måneder i halmfylte bur på et senter nord for Perus hovedstad, hvor de har fått pleiere og godt med mat, er kattedyrene nå i relativt god form, forsikrer Creamer.

Et transportfly med ni løver fra Colombia plukker fredag opp de 24 løvene som ble berget i Peru. Blant dem som kommer nordfra, er en løvinne oppkalt etter den colombianske sangeren Shakira.

Fra peruanske sirkuser kommer blant andre «Ricardo den enøyde» og «Joseph den halvblinde».

Dyr flybillett Sammen tok de den 15 timer lange flyturen til Sør-Afrika, i et fly chartret av ADI, som opplyser at det er første gang noensinne at så mange kattedyr reiste i ett og samme fly.

Lørdag ankom de Johannesburg, hvor de skal bo fram til høsten.

I oktober sendes de forhenværende sirkusløvene til Emoya Big Cat Sanctuary nord i landet.

- Løvene kommer til å være i sitt naturlige habitat for første gang i sine liv. De kommer til å gli rett inn, mener Creamer.

Prisen for reisen er på drøyt 80 000 kroner per katt.

(NTB)

Hele Norges coronakart