Reddet 35 liv

Oslo har opplevd den verste overdosehelga hittil i år. Fra fredag ettermiddag til seint lørdag kveld rykket ambulansetjenesten ut 35 ganger for å redde mennesker fra overdosedøden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet advarer sterkt mot å flørte med heroin. I to av tilfellene var overdoser satt på såkalt «jomfrutur» - det vil si av personer som aldri før hadde prøvd stoffet.

- Det virker som det er flere nybegynnere nå. Tendensen er at folk debuterer om sommeren, sier ambulansesjåfør og skiftleder, Jan Erik Beck.

For rent

55 personer er døde av overdose i Oslo hittil i år. Fredag fikk Bergen fikk sitt 11. overdosedødsfall.

Den eksplosive økningen i antallet overdoser kan ha flere årsaker. Mest sannsynlig flommer markedet over av heroin, noe som fører til at misbrukerne setter for store doser med billig stoff. Stoffet kan også være for rent, slik at narkomane får en overdose av den samme mengden stoff de vanligvis bruker.

- Det har vært helt ville tilstander de siste dagene. Og det er ikke noe som tyder på at dette skal gi seg, mener Jan Erik Beck.

Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral på Ullevål sykehus mottar alle overdosemeldingene i Oslo.

Operasjonsleder Terje Andresen sier det er sjelden forholdene er så ille som nå. Ambulansepersonellet som rykker ut, har opplevd å gå tom for Narcanti, motgiften mot morfinpreparater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer