Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet 8-åring

Broren (7) og søstera (8) lå flytende med hodet ned i vannet da Birger Andersen kom til unnsetning. Jenta overlevde, mens broren døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/HOU (Dagbladet): Dramaet utspant seg i den danske badebyen Hou utenfor Aalborg i 14-tida i går. Her ferierer Birger Andersen (36) fra Ørnes i Nordland sammen med familien.

Da han var ute og badet med to av barna, kom to tyske jenter plutselig løpende. De fektet med armene, og ropte at en gutt lå og fløt med hodet ned.

Gutten livløs

Andersen reagerte kjapt, og løp utover i vannet i retningen jentene pekte. Snart oppdaget han at også ei jente lå flytende med hodet ned. - Jeg tok med meg gutten innover mens jeg ropte etter hjelp og ba folkene på land tilkalle ambulanse. Etter at jeg hadde overlevert gutten til en annen person, løp jeg tilbake for å hente jenta, forteller han til Dagbladet.

Gutten var livløs da nordmannen fant ham. På land fikk han hjertemassasje og ble forsøkt gjenopplivet - uten resultat.

Jenta våknet derimot til live mens Andersen bar henne til land. Hun gulpet vann og begynte snart å skrike .

- Jeg fikk muligheten til å holde henne slik at vannet rant ut. Dermed kunne jeg også gi henne luft mens jeg løp innover, forklarer Andersen.

Ros fra politiet

Dette reddet trolig jenta. Politiet i Aalborg opplyste i går kveld at hun har det bra. Gutten ligger imidlertid i respirator, men livet står ikke til å redde.

- Han er forsøkt gjenopplivet, men sykehuset har ikke lyktes. Nå venter man på at faren skal komme til stedet før respiratoren skrus av, opplyser vakthavende Frank Liltorp.

Årsaken til at de to søsknene havnet på dypt vann, skal være at moren ble uoppmerksom da hun måtte ta seg av et mindre søsken som gråt.

Frank Liltorp understreker at Birger Andersen fortjener all mulig ros for sin inngripen.

Nordmannen var i går kveld sterkt preget av hendelsen.

- Det var helt forferdelig, rett og slett. Synet som møtte meg da jeg så de to barna som lå og fløt i vannet, er det verste jeg har hatt, sier 36-åringen til Dagbladet.

FÅR ROS: B irger Andersen reagerte lynkjapt da et søskenpar lå flytende i vannet ved badebyen Hou i Danmark.