Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Reddet av Bagdad-bombene

En kidnappet mann klarte å rømme da bombene smalt.

RØMTE: Søndag formiddag eksploderte to bomber i Iraks hovedstad, Bagdad. En kidnappet mann klarte å rømme da gjerningsmennene omkom og skadd av bombeeksplosjonen. Foto: AP Photo/Khalid Mohammed
RØMTE: Søndag formiddag eksploderte to bomber i Iraks hovedstad, Bagdad. En kidnappet mann klarte å rømme da gjerningsmennene omkom og skadd av bombeeksplosjonen. Foto: AP Photo/Khalid Mohammed Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En irakisk mann ble bortført av ukjente gjerningsmenn i Bagdad. Da bombene eksploderte i formiddag klarte mannen å rømme.

— Overfalt og bortført
En irakisk mann ble overfalt av ukjente gjerningsmenn, som tvang ham ned i bagasjerommet på en bil, og bortførte mannen.

Bilen befant seg nær provinsregjeringens kontorer i to bilbomber eksploderte i den irakiske hovedstaden i formiddag.

Eksplosjonen såret bilens sjåfør, som rømte for å oppsøke legehjelp, mens bilens to passasjerer ble drept. På denne måten fikk den bortførte mannen anledning til å rømme fra gjerningsmennene.

— Ble oppdaget
En politioffiser forteller at mannen fikk sikkerhetsfolkenes oppmerksomhet da han kontinuerlig sparket i bagasjelokket fra innsida av bagasjerommet.

— Han sparket flere ganger før vi åpnet bagasjerommet. Vi klarte å redde han fra å bli bortført, forteller politimannen til nyhetsbyrået APF.

Om lag 132 mennesker ble drept i angrepet, og over 700 skal ha blitt skadd i bombene. En av bombene gikk av utenfor provinsmyndighetenes hovedkvarter i byen, mens den andre bomba gikk av nær justisdepartementet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media