Reddet av bilde

Rene (45) trodde han skulle dø.

REDNINGEN: Rene Compeans bilde gir ikke mye å gå på. Likevel klarte Ben Kuo å finne ut hvor det ble tatt. Foto: Rene Compean
REDNINGEN: Rene Compeans bilde gir ikke mye å gå på. Likevel klarte Ben Kuo å finne ut hvor det ble tatt. Foto: Rene Compean Vis mer
Publisert

Rene Compean (45) kan takke 47-åringen Ben Kuos svært særegne interesse for at han ble reddet ned fra fjellet etter 27 timer. Med mobilens siste batterikraft sendte han et bilde av beina sine og landskapet rundt, og Kuo klarte å resonnere seg fram til hvor det var tatt, skriver Washington Post.

Tynnkledd

Den godt vante turgåeren befant seg i Angeles nasjonalpark nordøst for Los Angeles 12. april, da han måtte konstatere at han hadde gått seg vill.

45-åringen var bare iført en singlet, shorts og en hettegenser, og befant seg høyt oppe i fjellene, i etter hvert sterk isende vind. Med seg hadde han bare en energibar og en liter vann.

Gjentatte forsøk på å finne veien ut var fåfengte, og Compean begynte å frykte for livet. Han brukte brente trepinner for å skrible «SOS» på fjellsida, og ropte etter hjelp av full kraft. Til ingen nytte.

Med bare 10 prosent batteri igjen gikk 45-åringen opp på en høyde der han oppnådde dekning på én strek. Der tok han to bilder, som han sendte til en venn, ledsaget av teksten «SOS. Mobilen er i ferd med å dø. Jeg har gått meg vill».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer