Reddet av bilist

Politiet tror at drapet på en 25 år gammel mann på Sandaker kan være et gjengoppgjør. En annen 25-åring ble reddet av en forbipasserende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Vet du noe? Tips oss!

  (Dagbladet.no) Også den skadde skal ha hatt tilhørighet i A-gjengen, melder Aftenposten.

  Politiet har ennå ikke pågrepet gjerningsmennene bak skytedramaet ved Sandakersenteret i Oslo i morges. To 25 år gamle menn ble skutt av maskerte gjerningsmenn.

  En av dem døde seinere av skuddskadene, mens den andre er innlagt på Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader. Han skal være av pakistansk opprinnelse.

  Vitner sier at de hørte flere skuddsalver. De to ofrene skal ha løpt oppover Sandakerveien mens gjerningsmennene skjøt.

  Mannen som overlevde skytingen ble funnet i brøytekanten av en tilfeldig forbipasserende bilist. Han fikk brakt den hardt skadde mannen til Legevakta. Det kan ha reddet livet hans.

  Politiinspektør Terje Kristiansen vil så langt ikke kommentere overfor Dagbladet.no om politiet jobber mot konkrete miljøer, men sier at politiet ikke ser bort fra at det dreier seg om et oppgjør mellom de kriminelle gjengene i Oslo.

  Trolig planlagt


  På en pressekonferanse i formiddag kom det fram at ofrene er tidligere kjente av politiet.

  - Vi kan ikke utelukke at drapet er planlagt. Det er endel som peker i den retningen, sier politiinspektør Terje Kristiansen.

  Etter skuddepisoden hoppet gjerningsmennene inn i en burgunder Chevrolet 4-hjulstrekker. De kjørte opp Sandakerveien og tok inn Hans Nielsen Hauges gate. Derfra kan de ha kjørt Trondheimsveien i retning Grorud, før bilen ble parkert i Bergensveien ved pukkverket.

  Den ble funnet utbrent en halvtime etter at politiet fikk melding om skytingen.

  Bilen hadde falske skilter, som var stjålet fra en annen Chevrolet registrert på en privatperson i Oslo sentrum.

  Politiet er også interessert i opplysninger om en liten, grå personbil som kjørte opp Sandakerveien sammen med Chevroleten etter drapet.

  Flere vitner


  En rekke vitner har meldt seg etter morgenens skytedrama. De blir avhørt utover dagen. Ifølge politiet har de på forskjellige steder, slik at de kan gi et sammensatt bilde av episoden.

  - Jeg så en bil som kjørte og tok med seg to karer som kom løpende ut fra Sandakersenteret. Det løp noen karer videre oppover Sandakerveien, som ble skutt på. Jeg tror det ble brukt en pistol, det hørtes i hvert fall ut som et håndvåpen, sier et øyenvitne til NRK.

  - Jeg fulgte etter bilen og ringte politiet. Bilen kjørte oppover mot Sinsenkrysset, og forsvant nedover Trondheimsveien. Jeg snudde etter å ha fulgt etter en stund, sier han.

  Kan være filmet


  Politiet jobber med å sjekke overvåkingskameraer ved åstedet, men det er fortsatt uklart om drapet er filmet.

  De to 25-åringene ble brakt til Ullevål universitetssykehus i 7-tida.

  - Den ene døde av skuddskader i brystet. Tilstanden til den andre 25-åringen er alvorlig. Han har brystskader og opereres nå, sier informasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus til Dagbladet.no.

  Ved 10.30-tida lå mannen fortsatt på operasjonsbordet.

  Varslet grensestasjoner


  Politiet fikk melding om skytingen klokka 06.31.

  Ett av vitnene sier til Dagbladet.no at to personer kastet seg inn i en parkert firehjulstrekker, for så å skyte flere skudd med et håndvåpen ut av vinduet, mens de spant av gårde oppover Sandakerveien.

  De to 25-åringene ble funnet i veikanten utenfor Sandakerveien 62, like ovenfor Sandakersenteret, rundt 30 meter fra hverandre. Åstedet er dekket til med presenninger for ikke å ødelegge bevis.

  Alle politidistriktene rundt Oslo og alle grensestasjoner er varslet etter drapet.

<B>DEKKET TIL: </B>De to personene ble funnet i veikanten like ovenfor Sandakersenteret. Åstedet er nå dekket til med presenninger for ikke å ødelegge bevis.<br>
SPERRET: Politiet leter etter drapsvåpenet i snøen rundt Sandakersenteret.
UTBRENT: Dette er bilen politiet tror drapsmennene kom seg unna i. Den ble funnet ved 7.30-tida på Grorud.
FUNNET: De to 25 år gamle mennene ble funnet rett ved hverandre i snøen ovenfor handlesenteret. Politiet har lagt ut presenninger for å sikre spor.