- Reddet av bilvask

Hege Venger (27) hadde nettopp vasket bilen. Med datteren Celine (2) i bilen la hun seg derfor ekstra langt bak en lastebil for å unngå skitt. Det reddet trolig livet deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Hege unngikk med et nødskrik å dundre rett inn i gangbrua da lastebilen rev den ned.

- Jeg ville ikke skitne til bilen. Derfor sakket jeg på farten og la meg ekstra langt bak lastebilen, fortalte Hege Venger i går kveld.

Like etter klokka 14.00 var hun nær ved å bli truffet da en lastebil rev ned ei gangbru over E39 ved Hannevika like vest for Kristiansand.

- Jeg trodde de var ferdige da jeg fikk se bilen vår stående under brua, sier Bjørn Christiansen (41).

I går kveld priste han seg lykkelig over at samboeren og datteren hadde hatt maksimalt flaks. Etter sjekk på Songdalen legesenter ble de tatt hånd om av Heges foreldre.

- Delte brua

Hege Venger hadde akkurat kjørt samboeren på jobb og var på vei inn til Kristiansand sentrum da ulykken skjedde.

Sjåføren av en lastebil med en toalettcontainer på lasteplanet hadde glemt å legge ned heisekrana. Målinger i går kveld viste at krana raget hele 5,60 meter over bakken. Det var bare et tidsspørsmål før den ville rive ned noe underveis fra Slettheia skole til Kongshavn på den andre siden av Kristiansand.

Etter 100 meters kjøring på E39 dundret lastebilen inn i gangbrua. Vitner sier at lastebilen bokstavelig talt delte brua som falt ned på veibanen.

Dersom Hege hadde holdt normal avstand til lastebilen, hadde hun sannsynligvis dundret rett inn i brua eller fått den over seg.

Utrolig flaks

I stedet var det en skolebuss i motsatt retning som først traff brua. I sammenstøtet løftet brua seg akkurat nok til at Heges bil ikke ble smadret. De kraftige konstruksjonene traff bilen så høyt at både Hege og datteren ikke ble skadd. Skadene på frontruta og biltaket viser den utrolige flaksen.

Både Bjørn og Hege var tydelig preget av det sjokkartede opplevelsen etter familien hadde vært til legesjekk i går kveld.

- Hege ringte meg på mobiltelefonen bare to minutter etter at hun hadde kjørt meg på jobb. Hun fortalte at de hadde fått ei bru over seg. Jeg tok på meg jakka og styrtet av gårde, sier Bjørn Christiansen.

På det kaotiske ulykkesstedet fant han samboeren gråtende med deres lille datter på armen.

- Tenkte på Celine

- Jeg så at bussen var fullstendig kvestet i nesa, og at bilen vår sto under brua. Jeg hadde snakket med Hege og visste at hun levde. Det er vel grunnen til at jeg først tenkte på lille Celine.

- Jeg så at de kom ut av bilen, men jeg registrerte det ikke med en gang. Selv om bilen ikke var så kvestet, så tenkte jeg jo mitt likevel, sier Christiansen.

Han sier at han etterpå fikk et veldig ubehag.

- Det var et fælt syn. Det er synd at bussjåføren fikk seg en kraftig smell. Jeg så ham da de bar ham bort på båre, sier Christiansen.

Bussjåføren var bevisst da han ble båret ut av vraket. Han har livstruende hodeskader og er overført til Ullevål Universitetssykehus. I tillegg har han omfattende kuttskader.

To skoleelever skulle akkurat til å gå ut på gangbrua den ble revet den ned. De ble øyenvitner.

Det singlet voldsomt i glass. Splinter og fliser fra gangbrua føyk gjennom lufta. Få sekunder seinere så ulykkesstedet ut som en slagmark.

Førerkort beslaglagt

12 elever i 10. klasse og en lærer ved Songdalen ungdomsskole satt i bussen. De var på vei hjem etter et bedriftsbesøk i Kristiansand. Alle kom uskadd fra ulykken.

Sjåføren av lastebilen kan vente seg et alvorlig oppgjør. Førerkortet ble rutinemessig beslaglagt på stedet.

Han brøt sammen like etter ulykken og fikk i går kveld krisehjelp på sykehuset, opplyser jourhavende politijurist Jan Atle Hansen. Sjåføren beskrives som en vanligvis svært nøyaktig og pliktoppfyllende person.

<B>SMADRET:</B> Det var et fryktelig syn som møtte redningsmannskapene på ulykkesstedet. Skolebussen var totalt smadret i fronten etter det brutale sammenstøtet med gangbrua. Bussjåføren har livstruende skader. Bilen til Hege Venger til høyre.